Papa Francisc se va plimba cu Dacia. A primit un Duster 4x4 cadou

Papa Francisc a primit un Duster 4x4 din partea Groupe Renault, proiectat special pentru nevoile Sale de mobilitate.

Papa Francisc se va plimba cu Dacia

Vehiculul i-a fost livrat astazi Sfantului Parinte de catre Christophe Dridi, director general Groupe Renault Romania si presedinte director general Automobile Dacia SA, si de catre Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia, cu ocazia unei vizite la resedinta Papei de la Vatican.

Papamobilul de culoare alba la exterior si bej in interior are cinci locuri. Modelul, bazat pe Dacia Duster, are 4,34 metri lungime si 1,80 metri latime.

Vehiculul a fost modificat e catre Departamentul Prototipuri si echipa Adaptari Speciale de la Dacia, in colaborare cu carosierul Romturingia.

Acesta contine dotari speciale: pavilion cu deschidere ampla, suprastructura vitrata amovibila, garda la sol cu 30 mm mai joasa fata de cea a modelului standard pentru facilitarea accesului la bord si elemente de sustinere atat la interior, cat si la exterior.

Si in timpul vizitei sale in Romania, Papa Francisc a circulat cu o Dacia Logan, care mai apoi a fost oferit Federatiei Caritas a Diecezei Timisoara.

Nu este prima data cand Papa Francisc merge cu un Logan. In urma cu trei ani, intr-o vizita in Armenia, Suveranul Pontif a ales acelasi tip de autoturism.

De altfel, Sfantul Parinte a fost surprins de mai multe ori circuland cu masini banale, cele mai cunoscute ipostaze fiind cele in care, intr-o vizita in Italia, a coborat dintr-un Ford Focus, masina care la aceea vreme costa aproximativ 12.000 de euro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter