Pachetele din Italia nu mai ajung in Romania! Microbuz confiscat si sofer amendat cu 5.000 de euro

Un sofer roman de microbuz a fost amendat cu 5.000 de euro, dupa ce a fost prins de politia italiana transportand colete fara drept.

Pachetele din Italia nu mai ajung in Romania

Romanul a ramas si fara autovehicul, dupa ce autoritatile au constatat ca a preluat mai multe pachete de la romanii de acolo pentru a le aduce familiilor din tara. Acesta a fost amendat pentru curierat ilegal de colete intre Italia si Romania

In microbuzul barbatului au fost descoperite mai multe colete cu destinatii diverse si cu numele celor care le-au livrat si un cantar folosit la cantarirea pachetelor.

Soferul roman nu a putut face dovada niciunei autorizatii privind transportul international de colete, motiv pentru care s-a ales cu o amenda de 5.000 de euro, astfel ca pachetele nu vor mai ajunge in tara. In plus, patrula politiei din Verona i-a confiscat autovehiculul.

Controale intense privind transporturile Italia - Romania

Politistii au verificat vehicule in zona Via Dalla Bona din Verona, in vederea identificarii soferilor care efectueaza transport ilegal de persoane si marfuri intre Verona – Romania si retur, actiune comandata chiar de prefectul regiunii serviciului de control al transportului rutier al Politiei Locale.

Citeste si: Cum se inmatriculeaza in Romania o masina second hand cumparata din Italia

Zona statiei Porta Nuova este supusa constant verificarilor, patrulele de politie cauta sa contracareze circulatia microbuzelor care efectueaza transport abuziv de persoane si marfuri spre si dinspre Europa de Est, indeosebi Romania, noteaza TG Verona.

O amenda de 5.000 de euro a primit si soferul unui alt autocar, insa nu pentru transport ilegal, ci pentru probleme de securitate. Politistii au descoperit ca soferul nu a respectat pauzele obligatorii, punand astfel siguranta pasagerilor in pericol.

Carantina 14 zile pentru romanii care ajung in Italia

Autoritatile italiene au anuntat extinderea carantinei obligatorii de 14 zile pentru persoanele care ajung pe teritoriul Italiei din Romania. Ministerul Sanatatii nu a stabilit o noua data de expirare, insa, cel mai probabil, o noua evaluare va fi facuta pe 15 august.

Ziarele italiene au semnalat insa un fenomen periculos. Autocarele care sosesc din Romania ajung goale la capat sau cursele sunt contramandate, pentru a scapa astfel de verificari, arata romania.europalibera.org.

„In urma cazurilor de contagiune intre ingrijitorii si lucratorii casnici care s-au intors in Italia, personalul sistemului regional de sanatate s-a alertat inca de joia trecuta, facand teste serologice tuturor celor care au ajuns la Roma din tarile din Europa de Est. In acest moment, exista suspiciunea ca, in realitate, companiile de transport de pasageri au ajuns la un acord cu clientii lor si au schimbat ruta pentru a evita controalele”, a declarat un medic italian, potrivit Il Messaggero.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter