Ordonanta de urgenta pentru cei ce fac Live la volan, votata luni de Guvern! Ce ii asteapta pe soferi

Dupa multe accidente care au avut loc si au fost transmise live pe Facebook, se pare ca autoritatile iau in sfarsit atitudine.

Politia Romana Amenzi

Stim cu totii ca numarul accidentelor transmise live pe Facebook sunt din ce in ce mai dese. Se pare ca autoritatile sunt pregatite sa opreasca acest lucru si Guvernul va aproba in sedinta de luni inasprirea amenzilor pentru soferii care sunt mai atenti la tableta sau mobil, atunci cand conduc.

Asadar, daca veti fi prins de politisti ca folositi tableta sau transmiteti live pe retelele de socializare in timp ce conduceti, veti fi aspru penalizati.

Pana acum, sanctiunile se limitau la 2-3 puncte de amenda, iar legea nu descria in detaliu aceasta infractiune. Ei bine, in ordonanta de urgenta care se va afla luni pe masa Guvernului, sunt prevazute niste modificari. 4-5 puncte de penalizare sunt propuse de alesii statului.

Mai mult, vor fi introduse si sanctiuni pentru aceeasi abatere si pentru cei care conduc vehicule care nu necesita permis de conducere, cum ar fi bicicletele sau utilajele agrijcole. Acestia pot primi pana la 8 puncte de amenda.

Drept urmare, amenzile pentru folosirea unui mobil la volan sau a unui gadget, pot varia inrte 580 si 725 lei, in functie de tipul vehiculului pe care il conduceti.

Aceasta masura vine dupa ce numarul accidentelor in care au fost implicati soferi ce foloseau un telefon atunci cand conduceau a crescut.176.000 de amenzi au fost aplicate din 2016 pana in 2018, pentru cei ce au fost prinsi folosing un telefon mobil la volan.

Newsletter

Whatsapp