Ordonanta Militara nr. 8. Ce masuri ar putea curprinde noua ordonanta

O noua ordonanta va fi emisa astazi. Autoritatile vor impune noi masuri si restrictii

Ordonanta Militara nr. 8. Ce masuri ar putea curprinde noua ordonanta

In cursul zilei de astazi va fi emisa o noua Ordonanta Militara, anuntul urmand sa fie facut, probabil, tot de Marcel Vela, Raed Arafat si Bogdan Despescu. 

Noi localitati in Carantina

Cel mai probabil vor intra in carantina localitati din zonele rosii cum ar fi Arad si Deva,au transmis surse din PNL citate de DIGI24.

In acelasi timp, in alte orase, ar putea fi relaxate restrictiile, in lupta cu pandemia. Presedintele Iohannis a anuntat deja ca va prelungi starea de urgenta cu inca 30 de zile, iar actualul decret expira pe 20 aprilie anul curent.

Citeste si: Toti romanii trebuie sa afle! Ce NU au voie sa faca politistii atunci cand verifica declaratiile pe propria raspundere

ORDONANȚA MILITARA 8. Masuri pentru agricultura

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anuntat ca in noua Ordonanta Militara va exista obligativitatea ca pietele sa ramana deschise, pentru ca producatorii locali sa-si poate comercializa produsele.

„O parte din piete au fost inchise, si de aceea am facut apel inca de la inceputul crizei catre administratiile publice locale sa lase pietele deschise, pentru ca sunt singurele locuri in care producatorii locali pot sa-si vanda produsele, mai ales produsele de sezon, si ca, respectand niste masuri impuse de niste autoritati pentru prevenirea raspandirii virusului, in aceste piete agroalimentare se poate face comert civilizat. Daca magazinele de colt de strada de 10 metri patrati au ramas deschise, nu vad de ce nu ar ramane deschise si aceste piete. Am continuat cu acest apel si maine o sa prindem chiar intr-o ordonanta militara obligativitatea deschiderii pietelor, cu asigurarea, desigur, a masurilor de combatere a raspandirii virusului”, a afirmat Adrian Oros, la Realitatea Plus, citat de Agerpres.

Pietele trebuie sa ramana deschise

„Pe de alta parte, ne intereseaza si stocurile care se aduna la producatori si la procesatori, pentru ca, daca in prima saptamana dupa declararea starii de urgenta, am constatat cu totii rafturi goale si preturi crescute, in ultimele saptamani constatam altceva: sunt foarte multe stocuri la producatorii si la procesatorii nostri, stocuri de lapte si produse lactate, de carne de vita, de carne de pui, de peste, de legume, iar ei ne semnaleaza ca nu au ce sa faca cu aceste stocuri. E o schimbare de comportament a cumparatorilor, care reactioneaza emotional intr-o situatie de criza, este si o volatilitate a pietelor si a preturilor, in asa fel incat au aparut aceste stocuri. Sunt foarte multi agenti economici, atat procesatori cat si producatori, care lucrau cu sistemul HoReCa. Acest sistem acum s-a inchis, iar stocurile se aduna. De asemenea, cumparatorii, datorita restrictiilor de circulatie, cumpara mult mai putin”, a subliniat Adrian Oros.

 

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter