Orasul din Europa in care un singur om a murit in accidentele rutiere timp de un an

Desi pare un lucru incredibil, intr-un renumit oras din Europa a murit un singur om in accidente rutiere in anul recent incheiat.

O legislatie rutiera bine structurata si modul in care este ea aplicata de politisti poate face diferenta intre viata si moarte pentru foarte multi oameni. O demonstreaza capitala Norvegiei, Oslo, in care s-a inregistrat un singur deces in anul trecut, ca urmare a accidentelor rutiere.

Singurul om care a murit in Oslo in 2019, ca urmare a unui accident rutier, a fost un barbat care s-a urcat baut la volan si a intrat cu masina intr-o traversa de beton, la o trecere la nivel cu calea ferata.

Altfel, capitala Norvegiei, care are o populatie de aproape 700.000 de locuitori, nu a inregistrat niciun deces in randul pietonilor, a ciclistilor sau a copiilor, ca urmare a accidentelor rutiere. De fapt, in statistica publicata de ziarele din aceasta tara, termenul folosit este de victima - Zero victime din randul pietonilor, a copiilor sau a ciclistilor. Facem aceasta deosebire pentru ca, in realitate, nu s-a inregistrat de fapt niciun macar un ranit grav din randul acestor categorii, in urma unor accidente de trafic.

Si mai impresionant este faptul ca niciun copil nu si-a pierdut viata in accidentele rutiere pe toata suprafata Norvegiei, care numara aproape 4.5 milioane de locuitori.

Statistica a fost posibila datorita legilor pe care tara le-a aplicat in ultimii 45 de ani. Totul a inceput in 1975, cand oficialitatile locale au decis sa ia masuri, alarmate de numarul mare de victime pe sosele. Mare pentru ei a insemnat 41 de morti. De atunci, numarul a scazut treptat,  ajungand ca in ultimul deceniu cifra sa fie constant sub numarul de 10 morti. In 2017, cifra a fost de trei decese, iar in 2018 de patru.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter