Opt migranti care voiau sa ajunga in Germania, prinsi la intrarea in Romania

Opt migranti care voiau sa ajunga in Germania, prinsi la intrarea in Romania

Opt cetateni din Bangladesh au fost prinsi de politistii de frontiera in zona localitatii Pomarla, judetul Botosani, in timp ce incercau sa intre ilegal in tara.

Potrivit conducerii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Iasi, cele opt persoane, toti barbati, nu aveau asupra lor documente de identitate. Este vorba de tineri cu varsta cuprinsa intre 16 si 31 de ani.

Cele opt persoane care trecusera ilegal frontiera dintre Ucraina si Romania au spus ca intentionau sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schengen, pentru ca mai apoi sa se indrepte spre Germania.

Pentru prinderea grupului de cetateni din Bangladesh, politistii de frontiera botosaneni au cooperat cu structurile Politiei de frontiera din Ucraina.

„Avand in vedere ca persoanele in cauza nu detineau documente de identitate asupra lor si nu isi justificau prezenta in zona, acestea au fost duse la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani“, se arata intr-un comunicat al ITPF Iasi.

Politistii de frontiera fac cercetari pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat. Cei opt cetateni straini urmeaza sa fie preluati in cursul zilei de miercuri de catre autoritatile ucrainene, in vederea continuarii cercetarilor, in baza legislatiei celor doua state privind combaterea migratiei ilegale.

VIDEOCLIPUL ZILEI