Peste 1.000 de unitati Opel din tara noastra sunt rechemate in service pentru actualizarea software-ului

Peste 1.000 de unitati Opel din tara noastra sunt rechemate in service pentru actualizarea software-ului

In urma cu mai bine de o saptamana va informam ca autoritatile germane le-au cerut celor de la Opel sa recheme in service anumite exemplare Adam si Corsa, specialistii descoperind o serie de nereguli la aceste modele. Mai exact, autoritatile germane descoperisera ca motoarele pe benzina cu care ar fi fost echipate aceste modele ar fi depasit cifrele de emisii permise de lege. Avand in vedere importanta pe care o are acest subiect in ultimii ani, autoritatile germane au luat decizia imediat de a solicita celor de la Opel organizarea unui recall pentru verificari suplimentare in acest sens.

Recall-ul s-a dovedit a fi unul de proportii destul de semnificative, fiind vorba despre aproape 210.000 de masini care ar fi urmat sa fie rechemate in service. Dintre acestea, numai 54.000 de masini se aflau in Germania. Ei bine, se pare ca si in tara noastra se regasesc anumite modele Adam si Corsa care ar putea sa aiba aceasta problema. Asa cum spuneam si mai devreme, este vorba despre niste modele care ar fi echipate cu unitati de motorizare pe benzina. In aceste conditii, producatorul german a demarat procedura de rechemare in service si a modelelor care se afla in tara noastra!

Problema emisiilor a fost confirmata in tara noastra de Opel Southeast Europe Llc, reprezentanta marcii in tara noastra. Conform informatiilor, acestia au anuntat ANPC ca a demarat inca din luna aprilie o campanie de rechemare in service a modelelor Adam, respectiv Corsa. Conform datelor de la acest moment, reprezentanta marcii germane in tara noastra a motivat acest recall prin mentiunea “Actualizare Software - Emisii NOX”.

Conform informatiilor ce se regasesc pe fisa transmisa de reprezentanta marcii germane autoritatilor romane, sunt afectate doar autoturismele echipate cu unitati de motorizare pe benzina cu capacitate de 1.2 litri, respectiv 1.4 litri. De asemenea, este vorba doar despre modelele care au fost produse in ultimii doi ani, adica in 2018 si 2019.

In aceste conditii, se pare ca in tara noastra se regasesc nu mai putin de 1.071 de automobile Opel Adam si Opel Corsa care sunt echipate cu aceste unitati de motorizare specificate de producatorul german si care au fost produse fie in 2018, fie in acest an. Actualizarea software-ului se va face, bineinteles, gratuit in reteaua de service a producatorului german din tara noastra. Cel mai probabil, posesorii acestor automobile vor primi in perioada imediat urmatoare note de instiintare cu privire la organizarea acestui recall.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter