O fetita de 9 luni a murit dupa ce tatal ei a produs un accident. Micuta nu era asigurata corect in masina

O fetita de 9 luni a decedat dupa ce a tatal ei nu a dat prioritate intr-o intersectie si a intrat in coliziune cu un autoturism, care circula regulamentar

Un accident teribil a avut loc miercuri, 29 iulie 2020, in jurul orei 18:00. Tatal fetitei, un barbat de 46 de ani nu a fost atent si nu a acordat prioritate unui automobil care circula regulamentar. 

Fetita era intr-un landou, dar dispozitivul nu era prevazut cu centura de siguranta 

Micuta de doar noua luni era pe bancheta din spate, intr-un landou. Din pacate, dispozitivul nu era prevazut cu o centura de siguranta, iar fetita a decedat dupa ce s-a lovit puternic de manerul dispozitivului si a intrat in coma, gasindu-si sfarsitul la Spitalului Judetean Clinic de Urgenta Craiova. 

Mama copilului, in varsta de 36 de ani si fratele micutei de doar 12 ani au avut nevoie de ingrijiri medicare. In urma verificarilor facute de agentii ajunsi la fata locului s-a constatat ca niciunul dintre soferi nu consumase bauturi alcoolice. 

Citeste si: Care este, de fapt, amenda pentru pasagerii din spate, daca nu folosesc centura de siguranta

Cum se asigura corect un copil in masina 

In primul rand scaunul copilului trebuie instalat corect in automobil. Urmareste intcomai pasii prezentati in manualul de instructiuni si asigura-te ca este instalat corespunzator. Centurile de siguranta trebuie prinse dupa ce ai verificat ca ai instalat corect scaunul auto pentru copil. Este foarte important si felul in care pozitionezi copilul in scaunul auto, daca pozitia lui nu este corecta va putea sa alunece pe parcursul drumului cu masina. 

Asigura-te ca ai prins bine centura de siguranta a scaunului auto, curelele sa fie prinse la nivelul axilelor si deasupra pieptului copilului. Daca suporturile nu sunt asezate corect exista riscul sa alunece curelele, iar copilul sa nu mai fie protejat. Cei mai multi copii refuza sa stea in scaunul pentru copil, dar nu te panica, se va obisnui. Este normal ca ei sa simta un discomfort mic, dar cu timpul nu vor mai aparea probleme de genul acesta. 

Verifica pozitia de plecare a centurilor de siguranta. Scaunule auto care sunt pozitionate cu fata spre directia de mers trebuie sa aiba centurile care pornesc de la nivelul umerilor sau mai sus, iar pentru cele cu spatele catre directia de mers invers, centurile trebuie sa porneasca de la nivelul umerilor sau mai jos. 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter