Nu se invata minte! Sofer prins cu 15 imigranti in remorca frigorifica, la Calafat

Tragedia din urma cu jumatate de an, din Marea Britanie, cand 39 de imigranti au fost descoperiti fara suflare intr-un camion frigorific, nu pare sa ii fi invatat nimic pe cei care fac trafic de persoane.

Vamesii romani de la punctul de trecere al frontierei de la Calafat au descoperit 15 cetateni din Siria, Irak si Afganistan ascunsi in remorca a unui camion. Ei intentionau sa ajunga in Italia.

Camionul inmatriculat in Bulgaria il avea la volan pe un cetatean grec, iar in acte figura ca transporta o remorca frigorifica goala spre Italia. In urma unui control amanuntit, vamesii romani au gasit ascunsi, intr-un loc special amenajat in partea din fata a remorcii frigorifice, cincisprezece barbati. Camionul avea un perete fals in partea dinspre cabina, iar incaperea secreta putea fi accesata doar din exterior, din spatiul care separa remorca de cabina. Usa era mascata sub aparatul de racire al remorcii.

Ulterior, politistii de frontiera au stabilit ca sase barbati sunt din Siria, cinci din Irak si patru din Afganistan, avand varste cuprinse intre 18 si 40 de ani. Acestia au declarat ca s-au urcat in remorca pe teritoriul Greciei, cu o zi in urma, fiind ajutati de un cetatean a carui identitate nu o cunosc si platind 6.000 de euro fiecare, cu intentia de a ajunge in Italia.

De asemenea, cei doi soferi au sustinut ca nu aveau cunostinta despre persoanele ascunse in compartimentul marfa.

Soferii greci si cei cincisprezece barbati au fost preluati de autoritatile bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter