Nu e nici gluma, nici minune! Au inceput lucrarile la Autostrada Pitesti-Sibiu

Lucrari la Austostrada Sibiu-Pitesti

Asociatia Pro Infrastructura a oferit primele imagini cu debutul lucrarilor pe unul dintre tronsoanele Autostrazii Pitesti-Sibiu. Ceea ce parea absolut imposibil se transforma in ceva realizabil, iar bucata de autostrada care va lega, cel putin pe hartie, Capitala de granita spre Ungaria.

Constructorul a instalat tarusi topografici in zona nodului rutier Sibiu, autostrada fiind inca in perioada de proiectare. „Nu sunt spectaculoase, dar fotografiile atasate demonstreaza ca Autostrada A1 Sibiu-Pitesti a inceput... pe hartie deocamdata!

In poze vedeti tarusi topografici in zona nodului rutier Sibiu, semn ca perioada de proiectare este in desfasurare”, arata reprezentantii Asociatiei Pro Infrastructura.

Prima bucata din noul tronson de autostrada cu pricina va fi cel dintre Sibiu si Boita, care va masura doar 13,17 kilometri. Contractul a fost semnat in d aprilie 2019 cu o societate din Austria pentru suma de aproape 613 milioane lei.

„Scriptic, proiectul tehnic trebuie predat in 12 luni, dar antreprenorul este capabil sa il livreze mai repede. Speram sa vedem si utilaje la lucru spre sfarsitul acestui an: organizare de santier, decopertari, depozite materiale, poate piloti forati la structurile majore. Termenul de executie este de 3 ani. Solicitam responsabililor din guvern sa adopte cu celeritate HG-ul de exproprieri (care se afla pe circuitul interministerial din 11 iunie), pas birocratic esential in demararea la timp a lucrarilor in teren”, precizeaza reprezentantii Asociatiei Pro Infrastructura.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter