Nu e gluma! Un sofer de la Posta Romana, sanctionat cu taierea salariului pentru o sticla de apa

Un sofer al Postei Romane a fost sanctionat cu taierea salariului timp de trei luni pentru ca a luat o sticla de apa din oficiul postal, intr-o zi caniculara.

Un sofer de la Posta Romana, sanctionat cu taierea salariului pentru o sticla de apa

Situatia halucinanta a avut loc la Bacau, in urma cu un an. Un sofer de valori din cadrul Oficiului Postal Judetean Bacau a fost sanctionat cu taierea salariului pentru o perioada de 3 luni pentru ca a luat o sticla cu apa de 2 litri, intr-o zi caniculara, din apa destinata angajatilor.

Barbatul se afla la Oficiul Postal pentru preluarea „gropurilor de valoare baneasca in numerar de la casierie”, unde a vazut un bax cu apa. A luat o sticla, dupa ce un coleg i-a spus ca apa este destinata angajatilor Postei.

Citeste si: Ce salariu are, de fapt, un sofer la Posta Romana

 

Sanctionat cu taierea salariului pentru o sticla de apa

Incidentul a avut loc intr-o zi caniculara, masina cu care transporta valori nu avea aer conditionat, iar el nu se putea abatae de traseu. Asadar, dupa ce a intrebat cui apartine baxul, soferul a indraznit sa ia o sticla de apa, la fel ca si ceilalti angajati.

Comisia de disciplina din cadrul OPJ Bacau nu a avut aceeasi parere si l-a sanctionat pe barbat sub pretextul ca ca sustras o apa minerala ce nu i se cuvenea. Pentru acest lucru, soferul Postei Romane a fost sanctionat cu reducerea salariului brut cu 10% pentru o perioada de trei luni. 

Tot momentul a fost insa surprins de camerele de supraveghere.

 

Soferul Postei Romane si-a luat revansa

Barbatul a contestat insa decizia OPJ Bacau in instanta, demonstrand ca reprezentantii Postei au mintit in declaratii, spunand ca ar fi luat un bax cu apa, nu o sticla.

Judecatorii Tribunalului Bacau au apreciat ca sanctiunea aplicata soferului este mult prea dura, iar sanctiunea a fost inlocuita cu avertisment.

”Chiar daca reclamantul nu a procedat corect insusindu-si apa minerala intr-o atare maniera, toate aspectele sus-evocate care privesc vinovatia si atitudinea sa de recunoastere a faptei, coroborate cu imprejurarile in care aceasta a fost savarsita, cu lipsa consecintelor abaterii disciplinare si cu antecedentele autorului faptei (care nu a mai fost anterior sanctionat, conjunctura care prezuma o comportare generala in serviciu adecvata) determina tribunalul sa aprecieze ca, in raport de gravitatea faptei, sanctiunea aplicata de angajator – constand in reducerea salariului de baza cu 10% pe 3 luni – este mult prea severa”, se mentioneaza in hotararea Tribunalului Bacau, potrivit Adevarul.ro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter