Nu e gluma! A ramas fara permis din cauza dezinfectantului de maini

Un sofer din Bucuresti a ramas fara permis de conducere, desi nu a consumat alcool inainte de a se urca la volan. Dezinfectantul a fost de vina!

A ramas fara permis din cauza dezinfectantului de maini

Tanarul din Bucuresti a fost oprit in Caracal de un echipaj de la Brigada Rutiera pentru un control de rutina. A fost testat cu aparatul etilotest, care a aratat o alcoolemie de 0,04 mg/l, in aerul expirat.

 

A ramas fara permis, desi nu a consumat alcool 

Soferul a declarat ca nu poate intelege cum s-a ajuns la un astfel de rezultat, deoarcele nu consumase nimic inainte de a se urca la volan. Tot ce a facut fusese sa se dezinfecteze cu o solutie cu un grad ridicat de alcool.

„Consider ca alcoolemia de 0,04 mg/l a fost cauzata fie de faptul ca inainte cu cateva minute sa fiu oprit de ambele echipaje de politie m-am dezinfectat pe maini cu o substanta care continea alcool, iar in momentul in care am suflat in etilotest am pus mana pe dispozitiv, fie pentru ca aparatul etilotest este defect”, a spus barbatul potrivit realitateadeolt.net.

Pentru a-si demonstra nevinovatia, soferul a mers la Spitalul Municipal Caracal, pentru a i se recolta probe biologice. Intre timp, Politia i-a retinut barbatului permisul pe o perioada de 90 de zile, dupa care i-a inmanat un avertisment.

Citeste si: Un sofer a fost prins cu o alcoolemie peste limita legala dupa ce a mancat o banana si doua mere

 

Soferul cere despagubiri financiare

Rezultatele analizelor i-au sustinut spusele. Acestea au indicat o alcoolemie de 0,00 mg/l, drept urmare a contestat in instanta masura retinerii permisului si solicita acum despagubiri financiare pentru cheltuielile cu analizele de sange, dar si pentru cele legatate de drumurile pe care a fost nevoit sa le faca.

„Vreau sa trag un semnal de alarma privind problemele existente cu legislatia in vigoare din Romania, pentru ca procedura de dovedire a nevinovatiei este foarte complicata si costisitoare. De asemenea, timpul pe care politistii l-au pierdut pentru a ma insoti la spital pentru recoltarea problelor biologice putea fi folosit pentru a depista alti soferi care pun, intr-adevar, in pericol, viata altor oameni. In plus, nu este normal sa suport un asemenea disconfort financiar si moral, fiind nevinovat”, sustine barbatul.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter