Nimeni nu va mai forta culoarea galbena! O noua instalatie va fi montata pe semafoare

Semafoare care dau amenzi, in Cluj-Napoca

Desi de ani buni, in majoritatea capitalelor europene, semafoarele au camere care iti dau amenzi daca treci pe rosu, in Bucuresti inca nu sunt disponibile. Cluj-Napoca vrea ca din vara sa aiba astfel de semafoare pe unul dintre bulevardele principale.

Proiectul va costa 12 milioane de euro, a declarat directorul Directiei Evenimente Publice si Informare Cetateni din cadrul Primariei Cluj-Napoca, Ovidiu Cimpean, pentru Mediafax.

S-a lansat licitatia pentru modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989, un proiect de 12 milioane de euro, finantarea fiind asigurata in proportie de 85% din fonduri europene. Proiectul prevede, printre altele, extinderea benzilor dedicate pentru transportul in comun de la 3 m la 4,5 m, astfel incat sa poata fi creata si o banda pentru biciclete. In premiera, artera va avea un sistem inteligent de management al traficului, care va numara masinile, bicicletele si pietonii. De asemenea, va avea o componenta de masurare a vitezei masinilor si de numarare a celor care trec pe culoarea rosie. Datele si rapoartele colectate vor putea fi analizate si vor fi folosite pentru politicile publice, daca apare o problema intr-o intersectie, sa stim ce masuri sa luam”, a afirmat Cimpean.

Vor fi modernizate si trotuarele, se vor planta arbori noi, va fi creat un stand pentru taxiuri electrice cu statia de incarcare aferenta si se vor schimba stalpii de iluminat cu LED, care vor avea wi-fi integrat pentru a se putea furniza internet in spatiul public.

Bulevardul 21 Decembrie este una dintre cele mai importante artere ale Clujului, care preia intreg traficul din partea de est a municipiului. Pe directia Est-Vest are intre trei si sase benzi de circulatie, iar in sens invers, pe cea mai mare parte a strazii, accesul este permis doar mijloacelor de transport in comun.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter