Vesti neasteptate pentru bucuresteni: cand va fi dat in folosinta metroul din Drumul Taberei

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a anuntat ca magistrala de metrou care va lega centrul Bucurestiului de cartierul Drumul Taberei va fi data in folosinta pana la finalul anului.

Vesti neasteptate pentru bucuresteni: metroul din Drumul Taberei se deschide pana la sfarsitul anului

Bucurestenii care locuiesc in Drumul Taberei au parte de o veste neasteptata la mijloc de an - se pare ca pana la finalul lui 2019, Magistrala 5 a metroului va fi data in folosinta. Ministrul Transporturilor a fost cel care a facut anuntul, dupa ce a declarat ca stadiul lucrarilor este in acest moment la 97%.

“Este un proiect care si asa este intarziat foarte mult, dar 97% din punct de vedere al stadiului fizic este finalizat. Ce mai era de finalizat, sistemul de automatizare, adica acel sistem care genereaza comunicarea intre statii pentru mersul garniturilor de metrou. A fost o contestatie, am reuşit sa deblocam amiabil acest lucru pană la urma. Am semnat contractul cu firma care face automatizarea, care si-a luat angajamentul ca pana la sfarsitul anului e gata automatizarea. Aceasta fiind gata, trenul poate fi pus pe sine”, a precizat Cuc, la un post de televiziune.

Reprezentantul Guvernului a dat detalii si despre procesul cu constructorul italian Astaldi, din cauza carora s-au inregistrat numeroase intarzieri in ultima perioada. De fapt, italienii au oprit lucrul pentru a obliga Metrorex sa restituie o datorie de aproape 95 de milioane de lei, din contracte mai vechi. In ceea ce priveste platile pentru Magistrala 5, ele au fost totusi platite la termen.

Se pare deci ca locuitorii din Drumul Taberei vor avea in sfarsit metrou, la aproape zece ani distanta de startul lucrarilor. Valoarea totala a proiectului a fost de 3,4 miliarde de lei. Prin deschiderea noii linii de metrou, Bucurestiul va ajunge la 78 de kilometri de retea si la 63 de statii de metrou.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE ESTE ALCANTARA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter