Mercedes furat in 2000, recuperat de proprietar abia acum. Politia a tinut autoturismul in custodie mai bine de 18 ani

Un timisorean si-a recuperat singur masina furata, dupa 18 ani, timp in care politistii nu au reusit sa ii prinda pe hoti, iar faptele s-au prescris.

Barbatul detinea un Mercedes 250, care valora peste 10.000 de marci in anul 2000, atunci cand a fost furata. Acestea le-a spus politistilor ca a adus masina din Italia, pe baza unei procuri semnate de proprietar, care ii permitea sa faca orice cu autoturismul, inclusiv sa-l vanda.

Masina a fost descoperita de politisti, la scurt timp dupa ce a fost furata de hoti, la Calimanesti, in judetul Valcea, insa timisoreaul nu a putut intra in posesia lui. Toate cererile i-au fost respinse pe motiv ca nu el este proprietarul masinii.

Abia acum, dupa 18 ani, timisoreanul a reusit sa isi recupereze masina, timp in care faptele s-au prescris, hotii nu au fost prinsi, iar autovehiculul a ajuns o gramada de fiare vechi.

Barbatul sustine ca a primit o masina fara chei, numai buna de dus la fier vechi si a dat in judecata Ministerul Finantelor si MAI, cerand sa-i fie platiti peste 120.000 de euro lipsa de folosinta a unei masini pe care Politia a tinut-o in custodie timp de 18 ani

"In prima instanta, judecatorii i-au respins cererea lui Marian Lupu pe motiv ca i s-a prescris dreptul de a solicita despagubiri. „Prescriptia dreptului la actiune in repararea pagubei pricinuite prin fapta ilicita incepe sa curga de la data cand pagubitul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca, atat paguba cat si pe cel care raspunde de ea. Instanta apreciaza ca cel tarziu la data de 07.07.2010, data emiterii rezolutiei de neincepere a urmaririi penale, reclamantul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca atata faptul ca i se cauzeaza o paguba prin retinere fara drept a autoturismului, cat si persoana responsabila de producerea acestei pagube. In acel moment autoturismul se afala deja de 10 ani in custodia organelor de cercetare penala si reclamantul ar fi trebuit sa stie ca un autoturism care nu a mai fost folosit timp de 10 ani nu se mai afla in stare de functionare”, se arata in sentinta Tribunalului Timis, care nu este definitiva, fiind atacata cu apel, care se judeca la Curtea de Apel Timisoara, potrivit Adevarul.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter