Mercedes cheama in service sute de mii de modele, din cauza unei probleme care poate provoca accidente grave

Sute de mii de americani care poseda masini Mercedes Benz au fost contactati pentru a-si duce masinile in service.

Mercedes Benz a demarat o ampla actiune de rechemari in service, in Statele Unite, pentru a rezolva o problema care poate aparea la trapa de pe plafon, informeaza digi24.ro.

Vizate sunt peste 744.000 de modele, la care trapa se poate desprinde in mers. Problema poate deveni una extrem de grava, in conditiile unui trafic aglomerat, in care trapa desprinsa ar putea lovi alte masini.

Rechemarea masiva vizeaza peste 20 de modele din liniile C-Class, CLK-Class, CLS-Class si E-Class produse intre 2001 si 2011. Producatorul auto german a precizat ca legatura dintre trapa de sticla si cadrul camerei culisante nu indeplineste specificatiile si ar putea conduce la detasarea trapei.

Rechemarea va viza in lunile urmatoare alte sute de mii de modele din intreaga lume, dar reprezentantii companiei au spus ca nu stiu inca la ce nivel va ajunge aceasta actiune. Mecanicii vor inspecta lipirea trapei de sticla si vor inlocui trapa daca este necesar.

Proprietarii care au platit deja pentru remedierea problemei vor putea cere rambursarea banilor din partea Daimler.

Luna trecuta, Mercedes a acceptat sa platească o amenda de 20 de milioane de dolari, dupa o investigatie guvernamentala asupra modului in care a gestionat 1,4 milioane de vehicule rechemate.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter