Mercedes-Benz a castigat licitatia pentru cele 130 de autobuze hybrid pentru Capitala

Compania germana Mercedes-Benz a castigat licitatia pentru achizitionarea a 130 de autobuze hybrid de catre Primaria Capitalei.

Autobuz Mercedes Benz Citaro Hybrid

Dupa cele 400 de autobuze Euro 6 cumparate anul trecut de la compania turca Otokar, Primaria Capitalei se pregateste sa faca o noua investitie majora in sistemul de transport in comun. Autoritatile au semnat contractul pentru achizitionarea a 130 de autobuze hibrid, contract ce se ridica la 195.268.331,70 lei, fără TVA (aproximati 42 de milioane de euro).

Castigatoarea licitatiei a fost compania nemteasca Mercedes Benz. Autobuzele care vor fi livrate sunt de tipul Citaro Hybrid. Acestea au o capacitate de pana la 100 de pasageri (27 asezati si 65 in picioare) si au următoarele dimensiuni: lungime de 12.135 m, latime de 2.550 m, inaltime de 3.120 m. Autobuzele vor fi echipate cu sisteme ABS, ASR (sistem de protectie anti-patinare) si ESP (program electronic de stabilitate).

Potrivit contractului, livrarea se va face incepand cu luna mai a anului viitor si se va intinde pe o perioada de 8 luni, dupa cum urmeaza: primul autobuz va fi livrat in luna mai 2020 pentru omologare, iar ulterior, timp de 6 luni, vor fi livrate cate 20 de autobuze lunar. Ultimele 9 bucati vor fi receptionate in ianuarie 2021.

Primaria Capitalei este asteptata ca in zilele urmatoare sa faca anuntul legat si de castigatorul licitatiei pentru cele 100 de troleibuze noi.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter