Masuri fara precedent in Iasi - transportul public a fost limitat la doar cateva ore pe zi

Masuri fara precedent in Iasi – transportul public a fost limitat la doar cateva ore pe zi

Autoritatile din Iasi incearca sa tina sub control epidemia de coronavirus si au luat o masura fara precedent.

Primaria Municipiului Iasi a adoptat o masura de urgenta pentru a tine sub control epidemia de coronavirus care a aruncat tot mapamondul in haos. Transportul public in cel mai mare oras al Moldovei a fost limitat la doar cateva ore pe zi. Autobuzele si tramvaiele vor functiona doar dimineata si dupa amiaza, pentru transportul oamenilor de la serviciu.

Mijloacele de transport in comun vor circula intre orele 05.00 si 08.00, pentru a duce oamenii la serviciu, dupa care se retrag si revin pe trasee in intervalul 15.30- 18.00, pentru ca locuitorii sa se intoarca acasa. Astfel, intregul parc auto al orasului va ramane in depouri si garaje in intervalul 08.00- 15.30, apoi in intervalul 18:00-21.00.

Oficialii Primariei Municipiului Iasi au mai declarat ca, incepand cu ora 21:00 si pana la inchiderea programului, la ora 22:45, autobuzele si tramvaiele vor circula la o capacitate de 25%. Tot alesii locali au mai declarat ca, in perioada cand mijloacele de transport vor fi in depouri, angajatii Regiei locale de transport vor face dezinsectia tuturor autobuzelor si tramvaielor.

VIDEOCLIPUL ZILEI