Masuri extreme luate intr-un judet din Romania. "Nimeni nu respecta restrictiile, i-am auzit spunand ca sunt «vrajeli»"

Desi autoritatile de la Bucuresti au impus restrictii de circulatie doar pe timpul zilei in aceasta faza a crizei de coronavirus, in Maramures, autoritatile locale au luat decizia sa le impuna si pe timpul zilei.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures a luat decizia de limitare a deplasarilor persoanelor pe timpul zilei, incepand de miercuri si pana in 15 aprilie, obligatiile instituite la nivel national pe timpul noptii urmand a fi valabile si pe parcursul zilei. Prefectul judetului spune ca s-a recurs la aceste restrictii pentru ca oamenii nu respecta distantarea sociala.

Prefectul judetului, Nicolae Silviu Ungur, a declarat ca decizia CJSU Maramures a fost luata din cauza ca, desi informati, oamenii nu vor sa respecte limitarile privind distantarea sociala.

"Dupa ce am facut o analiza cu toti factorii responsabili am ajuns la concluzia ca nu s-au respectat masurile de distantare sociala (…) avem o problema din acest punct de vedere si am considerat ca riscul este mult prea mare si am considerat sa luam o masura de protectie interzicand aceste deplasari inutile”, a afirmat prefectul de Maramures la Digi 24, citat de News.ro.

Acesta a precizat ca oamenii vor putea merge in continuare la serviciu pe timpul zilei, cu conditia de a prezenta o dovada de la angajator.

"Noi incercam sa facem un lucru bun in actualul context. O masura restrictiva, dar cu efecte benefice, speram noi, pentru cetatenii judetului Maramures. Nu cred ca nu au informatia, au minimizat-o. Am auzit pe strada, personal, un comentariu de genul «este o vrajeala»”, a spus prefectul.

De asemenea, persoanele varstnice vor putea merge la magazine doar in anumite intervale orare.

"Am facut-o in idea de a proteja cea mai expusa categorie”,a mai spus prefectul de Maramures.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter