Cota masinilor diesel a scazut la sub 20% in aprilie

Articol scris de Tibi Demeter, in data de 23 Mai 2019

Masinile diesel se pare ca nu mai fac parte din topul preferintelor la romani, iar cota de piata a autoturismelor disele a scazut la sub 20% in luna aprilie, conform datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Scaderea este urmare a reorientarii a tot mai multor clienti spre modele cu motoare pe benzina, electrice sau hibride.

Masinile diesel nu au mai dus-o atat de rau la capitolul vanzari de la inceputul anilor 2000. Autovehiculele pe benzina au crescut cu aproape 40% in primele patru luni din 2019, in comparatie cu anul trecut si au ajuns la un numar total de 34.000 de autoturisme. Motorizarile diesel au inregistrat in schimb o scadere drastica in aceasta perioada si au ajuns la 13.000 de masini cu o scadere de 25%.

Cresterea se datoreaza faptului ca au fost lansate foarte multe modele noi pe benzina, dar si pentru simplul fapt ca in viitor masinile diesel vor fi interzise in cele mai importante orase din cauza nivelului ridicat al poluarii.

„Dintre primele 10 marci si modele cele mai vandute, 7 marci si respectiv 9 modele au o pondere a vanzarilor cu motorizari pe benzina peste aceasta medie de 70%“, au subliniat oficialii APIA.

Masinile diesel din intreaga lume sunt tot mai contestate, iar Curtea Europeana de Justitie ar putea sa ia masuri chiar si fata de tara noastra din cauza emisiilor nocive prea mari ale automobilelor pe motorina. Mai multe tari din Europa de Vest au luat masuri impotriva acestor automobile, iar acum urmatoarea pe lista ar putea fi Romania. Vestile ar putea cadea ca niste bombe pentru mai bine de 3 milioane de romani, posesori de masini cu motoare pe motorina.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Un sofer roman de TIR a fost prins cu "maimuta" la cutia de viteze. Romanul a fost prins in Anglia, iar raspunsul acestuia a amuzat pe toata lumea, acesta spunand...
de - 18 Iunie 2019
Accident cu trei victime, luni dimineata, in judetul Bacau, dupa ce un barbat aflat la volanul unui autoturism a intrat frontal intr-un TIR. Soferul autoturismului si-a pierdut viata pe loc,...
de - 17 Iunie 2019

Cele mai noi anunturi

2400.00 EUR - 17 Iunie 2019
4700.00 EUR - 17 Iunie 2019
5500.00 EUR - 17 Iunie 2019
3100.00 EUR - 17 Iunie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare