Ce masina conduce cel mai bogat om al planetei, Jeff Bezos. Costa doar 4000 de dolari

Jeff Bezos o avere estimata la peste 100 de miliarde de dolari, dar conduce o masina modesta, care costa doar 4.000 de euro

Fondatorul Amazon si totodata cel mai bogat om din lume la moment, Jeff Bezos, chiar daca are o avere uriasa conduce o masina simpla. Averea lui Bezos este estimata la 100 de miliarde de dolari SUA, iar vehiculul pe care il conduce deja de nult timp este o obisnuita Honda Accord.

In 1994, Bezzos si-a dat demisia de pe Wall Stret si a fondat Amazon, pe atunci o librarie cu livrare la domiciliu. Chiar Bezos personal livra coletele clientilor, conducand un Chevrolet Blazer produs in 1987. In acel moment, Bezos visa ca afacerea lui sa fie suficient de prospera pentru a-si permite un motostivuitor.

Dupa trei ani, in 1997, Amazon a fost listata la bursa, iar averea lui Bezos a atins brus valoarea de 12 miliarde de dolari! Noul statul al lui Bezos il obliga sa-si schimbe vehiculul, iar alegerea acestuia a uimit toata comunitatea de milionari, dupa ce si-a achizitionat o Honda Accord.

Intrebat in 1999 intr-un interviu pentru emisiunea 60 Minutes care-i faza cu Honda Accord, acesta a raspuns razand: „Este o masina foarte buna!”.

In acelasi interviu, Bezos a vorbit despre alegerile simple si despre birourile realizate din usi de lemn care sunt inca un simbol la sediul Amazon. Potrivit aceluiasi interviu, acesta este un simbol, amintind ca banii trebuie cheltuiti pe ceea ce conteaza pentru clienti, nu pe lucruri care nu au importanta pentru acestia.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter