Masina lui Schumacher, vanduta la licitatie ! Unde va merge suma colosala obtinuta

Masina pilotata de Michael Schumacher, vanduta in schimbul a peste 6 milioane de dolari

Masina lui Schumacher, vanduta la licitatie pentru 6,6 milioane de dolari

Monopostul Ferrari F2002 a fost vandut la o licitatie oficiala cu peste 6,6 milioane de dolari. Masina a fost condusa de fostul mare pilot german in sezonul 2002 din Formula 1.

O parte din suma de bani obtinuta la licitatie va merge catre fundatia Keep Fighting. Schumacher a reusit in 2002 sa obtina al cincilea titlu de campion mondial in Formula 1. Neamtul a dominat autoritar sezonul respectiv si a izbutit sa castige cu sase etape inainte de final titlul mondial. Italienii au reuit atunci sa se impuna si in clasamentul constructorilor.

Schumacher a castigat la volanul masinii care are numarul de sasiu 219 cursele din Austria, Franta si San Marino. Masina a fost achizitionata de un colectionar care a dorit sa ramana anonim.

Masina a fost achizitionata pentru suma exacta de 6,64 milioane de dolari, fiind incluse si taxele. Conform zvonurilor, o parte din bani va merge spre fundatia Keep Fighting.

Michael Schumacher a concurat pentru prima oara in Formula 1 in 1991, in Marele Premiu al Belgiei, sub egida echipei Jordan-Ford. La momentul respectiv, legendarul pilot avea 22 de ani. Până la momentul retragerii, în 2012, Schumacher a triumfat de sapte ori în „Marele Circ”: 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 si 2004.

Fostul mare pilot a suferit in 2013 un accident teribil la schi, in timp ce schia in statiunea Meribel din Alpii francezi, Michael Schumacher a fost transportat de urgenta la spitalul din Grenoble dupa ce s-a lovit de o stanca. La mai putin de 24 de ore de la accident, Schumacher a fost operat pe creier, pentru inlatuurarea cheagurilor de sange. Medicii au efectuat două interventii, dupa care au decis să-l puna pe fostul pilot in coma indusa, pentru a-i proteja creierul.

De atunci, informatiile despre viata lui Michael Schumacher sunt limitate, deoarece sotia Corina doreste sa pastreze tacerea. Tratamentul lui Michael Schumacher costa in jur de 55.000 de euro, pe saptamana.

 

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter