Marea Britanie vrea sa interzica masinile diesel si pe benzina! Cand se va intampla?

Marea Britanie anunta ca are intentia de a interzice vanzarea de masini diesel si pe benzina incepand cu anul 2035, cu 5 ani mai devreme decat era prevazut in planul initial.

Trafic Marea Britanie

Regatul Unit al Marii Britanii a facut un prim pas in acest sens inca din urma cu trei ani, atunci cand a anuntat ca intentioneaza sa interzica vanzarile de masini diesel si pe benzina in viitor. Sigur, la prima vedere pare o decizie extrem de drastica si aproape imposibil de implementat, insa va invitam sa aruncam o privire mai atenta acestei probleme. Conform britanicilor, o asemenea masura extrema ar avea un efect extrem de pozitiv pentru Marea Britanie cat si pentru intreaga planeta, si anume reducerea poluarii.

Initial, oficialitatile britanice au anuntat ca isi doresc sa puna in aplicare aceasta regula incepand cu anul 2040, moment din care masinile cu motorizare diesel sau pe benzina nu ar mai putea fi vandute in Regat. La scurt timp dupa anuntul initial, mai multi specialisti si analisti si-au exprimat dezacordul cu o asemenea idee, spunand ca o asemenea interzicere nu ar face decat ca masinile diesel si pe benzina sa circule in Regat chiar si dupa anul 2050. Conform acestora, termenul limita era unul mult prea apropiat.

Ei bine, noul Guvern de la Londra, condus acum de Boris Johnson, a luat o decizie si mai stranie, netinand cont in niciun fel de sfaturile venite dinspre specialisti. Astfel, guvernantii britanici au anuntat acum ca au decis sa devanseze cu cinci ani termenul de la care masinile diesel si pe benzina nu vor mai putea fi comercializate in Marea Britanie. Mai mult decat atat, pe lista masinilor interzise incepand cu anul 2035 au fost incluse acum chiar si masinile hibride, inclusiv cele cu alimentare la priza. Practic, britanicii isi doresc ca dupa anul 2035 sa existe doar masini electrice.

Vorbim asadar despre o masura extrema, anuntata cu surle si trambite chiar de premierul Boris Johnson, un personal extrem de controversat in Marea Britanie. Anuntul a fost facut cu ocazia unui eveniment in care a detaliat planurile pentru conferinta COP26 pe teme climatice, care va avea loc in aceasta toamna la Glasgow.

Si francezii sunt pe care sa recurga la o asemenea solutie, acestia inaintand anul 2040 ca fiind termenul limita pana la care aceste masini se vor mai putea vinde. Mai mult decat atat, Norvegia isi propune ca incepand cu anul 2025 sa vanda numai masini electrice!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter