Mare atentie daca va lasati masina in fata blocului. Ce au descoperit mai multi soferi cand s-au urcat la volan

Politia din Cluj este pe urmele unor hoti specializati in furturi de piese auto. Indivizii actioneaza rapid si fura catalizatoarele de la automobile

Mare atentie daca va lasati masina in fata blocului. Ce au descoperit mai multi soferi cand s-au urcat la volan

Politia din Cluj este in alerta dupa ce mai multe automobile au fost lasate fara catalizatoare, peste noapte. Motivul este unul simplu, catalizatoarele contin, printre altele, aur si platina, metale care se pot valorifica rapid. 

Masinile lasate fara catalizatoare scot un zgomot foarte puternic 

O soferita a avut surpriza neplacuta atunci cand s-a urcat la volan si a pornit masina. Aceasta a sesizat ca suna foate tare, iar dupa ce a coborat din ea si a verificat a observat niste tevi care pur si simplu atarnau sub automobil. Un alt sofer s-a dus la mecanic dupa ce a sesizat zgomotul puternic, iar acolo a aflat ca anumite elemente ale esapamentului ar fi fost taiate pentru a fura catalizatorul. 

Citeste si: Record la Vaslui! Un sofer a fost testat de doua ori pentru ca politistilor nu le venea sa creada cat de beat e

Fara catalizator noxele ajung in masina 

Zgomotele puternice tradeaza lipsa piesei, in lipsa careia noxele ajung in masina. Mecanicii spun ca tot mai multi clienti s-au plans ca s-au trezit fara aceasta componenta.

Florin Sturz, proprietar atelier auto: ”In ultimele doua-trei luni, chiar am constatat ca sunt mai dese intamplarile astea. Asta este piesa vedeta. Interesul e pentru cutia asta, pentru metalele pretioase din interior. Din cate am inteles, platina, aur si inca vreo doua componente foarte costisitoare. Cand se fura catalizatorul, se distruge si tubul flexibil, se mai distruge si sonda, si la modelele mai vechi, undeva pe la 1.000 de lei ar fi dauna clientului.”

Beatrice Milonean, purtator de cuvant al IPJ CLUJ a declarat ca Politia Municipiului Cluj-Napoca a constituit un grup de lucru al carui scop este monitorizarea acesui tip de infractiuni si indentificarea autorilor. Pana acum, autoritatile au retinut o persoana pentru 24 de ore. 

 

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter