Mai cumpara sau nu lumea masini in timpul pandemiei de coronavirus? Site-ul autovit.ro a scazut drastic la nivel de trafic

Pandemia Covid-19 a pus pe butuci economia Romaniei, iar unul dintre cele mai afectate domenii este chiar cel al vanzarii de autovehicule.

Mai cumpara sau nu lumea masini in timpul pandemiei de coronavirus? Site-ul autovit.ro a scazut drastic la nivel de trafic

Intr-o perioada in care toti romanii sunt indemnati sa se izoleze la domiciliu de teama pandemiei de coronavirus, piata auto are extrem de mult de suferit. Si nu doar vanzarile de masini noi au inregistrat scaderi importante, ci si piata de masini second-hand. 

Cum a afectat pandemia de coronavirus vanzarile de masini second hand

Desi autoritatile romanesti nu au dat inca publicitatii o statistica oficiala a vanzarilor de masini de la instituirea starii de urgenta, e usor sa ne dam seama de scaderea pietii doar daca ne uitam peste cifrele de trafic ale celui mai important site de vanzari de autoturisme din Romania, autovit.ro.

Citeste si: Cel mai ieftin BMW Seria 3 vandut pe olx.ro la ora actuala

Astfel, desi toata lumea sta in casa, iar cifrele din online au explodat, cele ale siteului autovit.ro sunt in picaj. In doar trei saptamani, traficul celui mai important targ auto din online s-a injumatatit. Cifrele spun totul. Pe 4 martie, siteul atingea un maxim al acestui an, de aproape 255.000 de clienti unici. Acum, traficul siteului a ajuns la putin peste 135.000 de clienti unici.

Acelasi site a inregistrat scaderi importante si in ceea ce priveste vizitele. De la aproape 327.000 de vizite pe zi la inceputul lunii, acum autovit.ro a ajuns la doar 178.000 de vizite.

Declinul pietei auto a inceput inca din februarie

Potrivit statisticilor publicate de DRPCIV, declinul pietei auto a inceput inca luna februarie, cand in tara noastra au fost inmatriculate putin peste 46.000 de autoturisme, in scadere cu aproape 6 procente fata de aceeasi luna a anului trecut. De asemenea, a fost inregistrata o usoara scadere fata de luna ianuarie, de aproximativ doua procente.

Ceea ce se remarca din statisticile DRPCIV este faptul ca, in luna februarie, romanii au renuntat sa cumpere masini noi, pe seama incertitudinilor legate de viitorul epidemiei de coronavirus. Astfel, romanii au preferat sa cumpere mai multe masini second-hand, mai ieftine, si sa economiseasca astfel bani.

Inmatricularile de masini noi au scazut cu mai bine de 25% fata de anul trecut. De asemenea, a fost inregistrata o scadere de aproape 30 de procente fata de luna ianuarie. In ceea ce priveste vanzarile de masini second-hand, luna februarie a adus o crestere de un procent fata de aceeasi luna a anului trecut, dar si o usoara crestere fata de prima luna a acestui an, de aproximativ jumatate de procent.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter