Proiect: Schimbari importante pentru soferi. Obligatoriu pe toate drumurile nationale!

Soferii ar putea fi obligati sa foloseasca luminile de intalnire si pe drumurile nationale, nu doar pe autostrazi si cele expres, ca in prezent.

Schimbari importante pentru soferi

"In circulatia pe autostrazi, pe drumurile expres, pe cele nationale europene (E) si pe cele nationale (DN), conducatorii de autovehicule sunt obligati sa foloseasca in timpul zilei luminile de intalnire sau luminile pentru circulatia diurna", prevede proiectul de lege depus in Parlament.

Initiatorii proiectului sustin ca numarul autovehiculelor ce vor circula pe drumurile nationale se va dubla pana in 2025, de aceea este nevoie de masuri de preventie suplimentare.

"Initiativa vine in sprijinul participantilor la trafic, facandu-i sa observe in timp util autovehiculele care se deplaseaza pe drumurile nationale, ceea ce, pe de-o parte, va reduce numarul accidentelor, iar, pe de alta, va mari siguranta rutiera din tara noastra", precizeaza initiatorul proiectului, Nicolae-Miroslav Petretchi, deputat al minoritatilor nationale, in expunerea de motive.

Initiatorul proiectului mai spune ca tot mai multe state europene prevad, in legislatia privind circulatia pe drumurile publice, folosirea luminilor de intalnire in afara localitatilor, indiferent de tipul drumului, vizand reducerea semnificativa a numarului de accidente.

Acum, soferii sunt obligati sa foloseasca luminile de intalnire sau pe cele de zi doar pe autostrazi, pe drumurile expres si pe cele nationale europene.

Proiectul va intra mai intai in dezbaterea Senatului, iar apoi a Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter