La un pas de catastrofa in Portul Constanta. Un tren a lovit o cisterna cu motorina

Accident in Portul Constanta, intre un tren si o autocisterna

Portul Constanta era sa se confrunte cu o adevarata catastrofa in acest final de saptamana. Totul din cauza unui sofer grabit care a fortat trecerea la nivel cu o cale ferata.

Incidentul a avut loc in imediata apropiere a portului Constanta. Un tren a lovit o autocisterna incarcata cu motorina, dupa ce soferul acesteia din urma a fortat trecerea la nivel peste calea ferata. Cand au vazut ca mastodontul le apare pe neasteptate in fata, mecanicul trenului si un coleg s-au speriat si au sarit pur si simplu din locomotiva.

Explicatiile soferului de pe autocisterna i-au lasat cu gura cascata si pe politisti. Acesta a sustinut ca trecerea la nivel cu cale ferata nu era semnalizata. Lucru infirmat de numeroasele poze aparute pe internet in ultimele ore. Panourile de semnalizare sunt foarte clare, dar soferul a ales pur si simplu sa nu respecte nicio regula de circulatie. Soferul a mai declarat ca nici nu a vazut trenul venind, desi incidentul s-a petrecut in miezul zilei, iar conditiile atmosferice erau perfecte.

Nu a functionat trecerea la nivel cu calea ferata, luminile, si am virat capul tractor. Cand am virat capul tractor, l-am vazut ca vine. Nu am mai avut ce sa fac. Am vrut sa accelerez, ca sa nu ma loveasca in cabina", a declarat soferul autocisternei pentru reprezentantii presei stransi la fata locului.

In urma impactului, camionul a fost tarat aproape 50 metri si a lovit un stalp care sustinea un semafor. Pericolul de explozie a fost insa unul mare, pentru ca o mare parte din combustibilul din autocisterna s-a scurs pe sine, iar oricand se putea produce o scanteie. La fata locului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri.

Soferul autocisternei s-a ales cu dosar penal si a ramas fara permisul de conducere pentru o perioada de o luna. Mecanicul locomotivei si colegul sau au ajuns la spital cu rani multiple.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter