Jumatate de an pentru o defrisare. Vezi in ce stadiu sunt lucrarile la noul pod peste Dunare! VIDEO

La finalul anului trecut, autoritatile au dat unda verde pentru cel mai important proiect de infrastructura dupa Revolutie. Este vorba despre noul pod peste Dunare, care va uni Tulcea de Braila si Galati. La jumatate de an distanta, o filmare realizata cu drona arata ca lucrarile au cam batut pasul pe loc.

Imaginile au fost facute publice de catre Leopold Balaes, un cunoscut operator de imagine din Tulcea. Acesta a realizat o filmare cu drona in zona santierului noului pod, de pe malul tulcean. Lucrarile par sa fi batut pasul pe loc, pentru ca in jumatate de an nu s-a realizat decat defrisarea unei mici portiuni de padure de pe malul Dunarii.

Pentru intarzierea lucrarilor, sefii santierului au avut o explicatie plauzibila. Defrisarea acelei portiuni si primele sapaturi realizate in locul unde vor fi amplasate picioarele podului au scos la iveala diferite situri arheologice, morminte si obiecte apartinand unei culturi stravechi. Legea i-a obligat pe constructori sa ia legatura cu Muzeul de Istorie si Arheologie din Tulcea, care a efectuat sapaturi pentru a scoate la iveala toate vestigiile. Acum insa, lucrarile pot reincepe.

Noul pod proiectat peste Dunare va uni judetele Braila-Galati de Tulcea, in zona Jijila, si ar urma sa fie inaugurat in 2021. Proiectul presupune amenajarea, in total, a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri vor fi pe teritoriul judetului Tulcea. Deasupra Dunarii va fi o portiune de 2 kilometri de pod. In rest vor fi viaducte, drumuri de legatura, intersectii giratorii, plus 33 de poduri, podete si pasaje. Pe malul Tulcei va exista si o statie automata de taxare. 

Podul care va lega Moldova si Muntenia de Dobrogea va costa circa 500 milioane de euro. Contractul de proiectare si executie a fost atribuit asocierii dintre firmele Astaldi SpA (Italia) si IHI Infrastructure Systems Co. Ltd (Japonia). 

Newsletter

Whatsapp