Incredibil! Pe ce plateste Ministerul Apararii 5 milioane de euro in plina criza

Incredibil! Pe ce plateste Ministerul Apararii 5 milioane de euro in plina criza

In plina criza, Ministerul Apararii Nationale (MApN) cheltuie nu mai putin de 5 milioane de euro pe remorci.

Ministerul Apararii Nationale (MApN) a anunta semnarea unui contract pentru achizitia a 172 de remorci si semiremorci pentru dotarea Armatei Romaniei. Contractul in valoare de peste 24 de milioane de lei fara TVA (4.97 de milioane de euro). Important este faptul ca MApN foloseste in comunicatul emis termenii „contractul numarul 1”, ceea ce inseamna ca vor urma si altele, cu acelasi scop.

Potrivit MApN, contractul a fost castigat de operatorul economic S.C. Automecanica Medias S.R.L., care in urmatorii patru ani trebuie sa asigure 172 de remorci si semiremorci, in diverse configuratii. Acestea vor intra in dotarea tuturor categoriilor de forte ale Armatei Romaniei.

MApN mai specifica in comunicatul de presa ca acest contract va implica mai multi operatori economici romani, ceea ce va conduce la dezvoltarea industriei nationale. Astfel, vor fi create conditiile pentru executarea in tara a mentenantei de nivel complex si pentru asigurarea suportului logistic integrat pe toata durata de viata a echipamentelor.

VIDEOCLIPUL ZILEI