Inconstienta! Mii de romani au fost prinsi pe strazi in prima zi de restrictii rutiere

Politia Romana a dat publicitatii raportul primei zile de restrictii rutiere. Din cauza numarului mare de romani descoperiti pe strazi, autoritatile au decis sa impuna restrictiile si pe timpul zilei.

Peste 1.700 de persoane care nu au respectat masura restrictionarii circulatiei au fost depistate si sanctionate de politistii din intreaga tara, in prima noapte in care au intrat in vigoare prevederile Ordonantei militare nr. 2 din 2020. 188 de sanctiuni s-au aplicat doar in Bucuresti.

La nivel national au fost depistate 1.741 de persoane care nu au respectat masura restrictionarii circulatiei”, a transmis Politia Romana.

De asemenea, 22 de persoane aflate in izolare au fost depistate ca au parasit locatia, iar politistii au aplicat fata de acestea 19 sanctiuni contraventionale.

Doar in Bucuresti au fost aplicate 188 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 234.400 de lei.

In urma acestor evenimente, autoritatile au decis sa emita o noua ordonanta militara, prin care restrictiile de circulatie impuse initial doar pe timp de noapte, sa fie aplicate si in timpul zilei. Astfel, romanii vor putea iesi din case doar in cazuri speciale si doar avand asupra lor o declaratie pe proprie raspunedere ori o adeverinta de la angajator.

CLICK AICI PENTRU A DESCARCA DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE!

Cazurile in care se accepta deplasarea persoanelor in afara locuintelor/gospodariilor sunt urmatoarele:

  • deplasarea in interes profesional,
  • deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor
  • deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta
  • deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie
  • deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice.

Potrivit prevederilor legale, sanctiunile contraventionale sunt intre 100-5.000 de lei - pentru persoanele fizice si intre 1.000-70.000 de lei, pentru persoane juridice.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter