Imagini revoltatoare! Cum sunt transportati romanii de la vama Nadlac spre centrele de carantina: "Ne duc ca pe niste animale"

Zeci de persoane au fost inghesuite in autocare pentru a fi transportate de la vama Nadlac spre centrele de carantinare. Imaginile revoltatoare au aparut pe Facebook.

Cum sunt transportati romanii de la vama Nadlac spre centrele de carantina

Romanii ajunsi in tara au fost preluati de catre autoritatile din Arad pentru a fi transportati in judetele de domiciliu, unde vor fi plasati in carantina. Conditiile in care sunt dusi lasa insa de dorit.

Un videoclip publicat pe Facebook arata in ce conditii sunt transportati acestia. Autocarele sunt ocupate peste capacitate. Cu bagajele in brate si cu mastile pe fata, oamenii sustin ca sunt transportati ca "niste animale". Nici nu se pune problema de distantare sociala sau de masuri de preventie.

Citeste si: Haos la Vama Nadlac. O femeie a pierdut sarcina, dupa ce a asteptat peste 12 ore in frig: "Mi s-a spus ca inima copilului nu mai bate"

 

 

Zeci de persoane au intrat in tara pe jos

In ultimele 24 de ore, pe la vama Nadlac au intrat, pe jos, 410 persoane. Presa aradeana relateaza ca acestia au fost preluati in autocare, dupa triajul epidemiologic.

Oamenii se plang pe retele de socializare de modul in care au fost tratati atunci cand au ajuns in Romania: "Dupa 4 ore de frig in vama stam ca sardinele in autocar sa intram in carantina!!! ASTA-I PROTECTIA NOASTRA, ROMANIA???"

Autoritatile iau masuri dupa aparitia imaginilor cu romani inghesuiti

Gheorghe Stoian, prefectul Aradului, a cerut DSP, institutia care a contractat operatorul de transport care preia persoanele de la granita pentru a fi duse in carantina, sa ia masuri pentru a nu se mai depasi numarul de locuri ale autocarelor.

„Prefectul Gheorghe Stoian cunoaste problema, a luat legatura cu domnul chestor de politie Bondar Marin, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea, de asemenea, a luat legatura cu Centrul judetean de coordonare si conducere a interventiei si cu Directia de Sanatate Publica Arad, dand dispozitie sa nu se mai permita accesul in autocar al unui numar de oameni peste capacitatea autocarului”, a declarat, purtatorul de cuvant al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, potrivit Digi24.

 

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter