Hotii care au speriat Europa, retinuti in Romania. Actionau ca in

Hotii care au speriat Europa, retinuti in Romania. Actionau ca in „Fast and Furious” VIDEO

Politistii romani se lauda cu faptul ca au reusit sa destructureze o banda de hoti care a infricosat intregul continent.

Politia Romana a anuntat ca a retinut 25 de persoane suspecte suspecte in dosarul furturilor din camioane in mers. Acestia au fost prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Hotii erau cautati in mai multe tari din Europa, dupa ce au dat lovituri in Belgia, Finlanda, Suedia, Olanda si Spania.

Autoritatile au efectuat la inceputul acestei saptamani 73 de percheziții la domiciliile suspectilor din Bucuresti, din judetele Ilfov, Arges, Prahova, Teleorman si Ialomita. Au fost ridicate 100 de telefoane mobile, 200 de parfumuri, peste 300 de perechi de incaltaminte, 400 de articole vestimentare noi, mai multe laptop-uri si ochelari de soare. Pe lista obiectelor confiscate s-au aflat si trei masini de lux, cinci arme, utilaje tip motoferastrau si mai multe arme albe, folosite, cel mai probabil in atacuri. De asemenea, au fost confiscati 20.000 de lei.

In rechizitoriul prezentat de autoritati se arata cum actionau hotii, scenariul fiind demn de filmele „Fast and Furious”. Rulau cu un autoturism in apropierea camioanelor aflate in mers, se asigurau cu diverse chingi si corzi si sareau pe ușile camioanelor pe care le atacau. Acestia taiau lacatele, deschideau usile din spate si sustrageau bunuri pe care le aruncau in vehiculul lor, care avea trapa deschisa. Simultan, alte vehicule ale grupului infractional rulau in apropierea camioanelor pentru a nu permite altor soferi sa se apropie.

Din declaratiile autoritatilor, la o lovitura participau 4 sau 5 masini, celelalte avand rolul de a nu permite altor soferi sa se apropie. Cei 25 de suspecti au fost retinuti sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, furt calificat, complicitate la furt calificat si tentativa de furt calificat.

VIDEOCLIPUL ZILEI