Haos in Vama Nadlac. Mii de romani asteapta ore intregi sa intre in tara

Mii de romani asteapa ore intregi sa intre in tara. In ultimele 24 de ore au intrat in Romania aproximativ 14.000 de automobile

Haos in Vama Nadlac. Mii de romani asteapta ore intregi sa intre in tara

Zeci de mii de romani au intrat in tara in ultimele 24 de ore, prin Vama Nadlac. Activitatea politistilor si a medicilor DSP care efectueaza triajul epidemiologic este efectiv blocata din cauza fluxului extrem de mare de calatori. Oamenii asteapta chiar si 12 ore pentru a intra in tara, iar coloana de masini se intinde pe kilometri buni. 

Vama Nadlac este aproape blocata din cauza fluxului mare de calatori 

"In urma verificarilor suplimentare efectuate in linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantina la locuinta de catre specialistii Directiei de Sanatate Publica 5.809 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de masuri sunt: PTF  Nadlac I -  3.505 (din care 1.342 pe jos), PTF Bors - 1.599, PTF Petea - 474, PTF Nadlac II - 100, PTF Varsand - 86 etc.

A fost suplimentat personalul Politiei de Frontiera planificat sa desfasoare activitati la controlul de frontiera, acesta fiind dotat cu terminale mobile pentru efectuarea formalitatilor de frontiera (pentru persoanele care vin pe jos).

Citeste si: Read Arafat, anunt pentru soferi: "In masina trebuie purtata masca"

Revenim cu precizarea ca formalitatile de frontiera necesita un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului ca pe langa controlul specific la intrarea in tara, persoanele sunt preluate de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica pentru completarea declaratiei pe proprie raspundere si efectuarea triajului epidemiologic in vederea stabilirii masurilor obligatorii de izolare/carantina la locuinta sau carantina institutionalizata. 

Informatii privind situatia punctelor de frontiera deschise traficului international se regasesc pe aplicatia Trafic on-line care poate fi accesata la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/", se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera.

Politia de Frontiera a anuntat ca in ultimele 24 de ore granita cu Ungaria a fost tranzitata de 13.800 de automobile. 

Inca cinci puncte de frontiera vor fi deschise 

Inca cinci puncte de frontiera vor fi deschise incepand de maine, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela, aflat in vizita in Vama Nadlac. In ultimele zile, sute de oameni au asteptat chiar si 12 ore ca sa intre in tara.

Sefii Politiei de Frontiera din Romania si Politiei de frontiera din Ungaria se vor intalni miercuri pentru a stabili regulile noi pentru intrarea in tara.

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter