Haos la granite, dupa relaxarea din 15 iunie. Oamenii asteapta ore intregi ca sa poata intra in tara

Primele ore de relaxare aduce haos la granite. Odata cu intrarea in vigoare a noilor masuri, traficul de la frontierele tarii a crescut considerabil.

Haos la granite, dupa relaxarea din 15 iunie

Luni dimineata, cei care au vrut sa intre in Romania au fost nevoiti sa astepte pana la trei ore in punctul de trecere a frontiere, iar lucrurile par sa se complice si mai mult.

Potrivit Digi24, numai in primele opt ore de la ridicarea restrictiilor, 4.500 de persoane au intrat in tara prin vama Nadlac.

Cei care trec prin vama trebuie sa completeze o declaratie pe propria raspundere si fac triajul epidemiologic, a precizat Alexandra Gavan, purtator de cuvant al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

Citeste si: Doi soferi romani de TIR au golit rezervoarele colegilor! Au fost prinsi cand furau cu o pompa electrica

 

Trafic dublu la intrare in tara, la granita cu Ungaria

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitata de aproximativ 43.800 de persoane si 18.300 de mijloace de transport (6.750 automarfare), din care pe sensul de intrare in tara au fost aproximativ 30.300 de persoane cu 10.600 mijloace de transport.

Comparativ cu media zilnica din timpul starii de alerta, numarul persoanelor care intra in Romania s-a dublat.

In prezent, la Nadlac I sunt deschise la intrarea in tara sase artere de control, iar la Nadlac II-Autostrada 10 benzi (6 pentru turisme, 2 pentru autocare si 2 pentru camioane), fiind folosita la maxim capacitatea permisa de infrastructura celor doua puncte de trecere. In plus, pentru efectuarea formalitatilor cu celeritate, politistii de frontiera folosesc 20 de statii mobile.

„Reamintim ca la granita cu Ungaria sunt operationale 11 puncte de trecere a frontierei (8 in regim international pentru persoane, turisme si camioane si 3 pentru lucratorii transfrontalieri), sens in care recomandam participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului international, astfel incat sa evitam aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea”, conform Politiei de Frontiera.

 

Tarile pentru care s-a eliminat carantina si izolarea la domiciliu

Din 15 iunie se poate putea calatori in unele tari, fara sa mai fie nevoie de izolare, la intoarcere. Astfel, persoanele asimptomatice care vin in Romania din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Confederatia Elvetiana, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia,Slovenia si Ungaria nu vor mai fi nevoite sa stea in carantina sau izolare.

Informatii privind situatia punctelor de frontiera deschise traficului international se regasesc pe aplicatia Trafic on-line care poate fi accesata la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter