Nu e gluma! Gandacul, noua piedica in calea autostrazii Pitesti - Sibiu

Un gandac impiedica realizarea autostrazii Pitesti - Sibiu. Nu, nu este o gluma!

Gandacul croitor al stejarului, o insecta in pericol de disparitie, pare sa fie cea mai noua piedica in calea autostrazii Pitesti - Sibiu.

Specialistii de la Bruxelles sunt ingrijorati ca proiectul acestei sosele de viteza nu prevede masuri clare pentru protejarea speciei, iar asta ar putea periclita finantarea europeana.

Fostul ministru al Transporturilor, Razvan Cuc, a postat pe Facebook o scrisoare de la Bruxelles. In document se spune ca tronsonul de autostrada din zona Cozia va avea un impact semnificativ asupra speciei ”Morimus funereus”, in conditiile in care autoritatile noastre considera impactul moderat. Nu au prezentat insa si argumente.

Lucian Bode, actualul ministru, sustine ca aceasta este doar "o falsa problema creata de cineva care incearca sa reinvie politic”.

El a declarat luni ca autostrada Sibiu - Pitesti se va realiza si ca va fi transmis un raspuns Comisiei Europene cu privire la clarificarile solicitate.

„Acest obiectiv, autostrada Sibiu - Pitesti, este un obiectiv major pentru Guvernul Romaniei, este o prioritate pentru noi si acest obiectiv se va realiza. Nu poti vorbi de suspendarea finantarii pe Sibiu - Pitesti cand aceasta finantare inca nu a fost acordata pentru ca s-a indus fals in opinia publica ideea ca am pierdut finantarea. Acest obiectiv are acord de mediu, acord de mediu eliberat in 2018. (...) Am primit solicitari, in vara anului 2019, din partea Comisiei pentru a clarifica anumite aspecte legate de acordul de mediu. Din pacate, cei dinaintea noastra au tratat cu dispret solicitarile Comisiei, mai exact nu le-au raspuns. Probabil in aroganta specifica guvernarii PSD au considerat ca odata ce au emis un acord de mediu nu mai trebuie sa raspunda niciunei solicitari a Comisiei”, a spus Bode, inainte de sedinta Biroului Executiv al PNL.

Luciad Bode a mai precizat ca si alte tari au primit solicitari din partea Comisiei Europene pentru clarificari pe obiective de infrastructura mare.

„Nu suntem singura tara care a primit o serie de solicitari pentru a clarifica anumite aspecte care tin de obiective de infrastructura mare. Polonia, Bulgaria si ei au primit astfel de solicitari. Noi le vom raspunde tehnic cu argumente pe fiecare, iar raspunsul o sa-l comunicam si opiniei publice. (...) In momentul cand s-a emis acordul de mediu ei dinaintea noastra au considerat ca exista toate conditiile indeplinite pentru ca acest acord de mediu sa fie dat pentru a se emite autorizatia de construire pentru ca acest obiectiv sa inceapa a fi executat. (...) Vom transmite catre Comisia Europeana ce anume am analizat pe fiecare sector, pe fiecare specie, pe fiecare obiectiv in parte. Este o falsa problema creata de cineva care vrea sa invie politic. Nu este cazul. (...) Astazi o sa aveti un raspuns tehnic din partea specialistilor intruniti la minister”, a precizat ministrul Transporturilor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter