Gabriela Firea renunta la Taxa Oxigen:

Gabriela Firea renunta la Taxa Oxigen: „Din respect pentru cetatenii care mi-au scris”

Gabriela Firea a anuntat ca Primaria Capitalei renunta la taxa Oxigen, care ar fi impus taxe masinilor poluante si ar fi interzis circulatia acestora in centrul Bucurestiului.

 

Decizia a fost luata in urma unui sondaj realizat de primar pe Facebook. Cei mai multi bucuresteni si-au exprimat nemultumirea fata de aceasta taxa.

„Cele doua declaratii video pe care le-am postat au insumat peste 2,5 milioane de vizualizari, cele mai multe, 60 – 70% din Bucuresti si Ilfov. 90% se exprimau in defavoarea vinietei. Au fost depuse 430 de plangeri prealabile din partea unor persoane fizice si juridice”, a spus Gabriela Firea. Intr-o conferinta de presa.

„In fata unui asemenea val de respingere a unei astfel de masuri care a fost luata in intreaga Europa, aceea de a restrictiona in zona intens poluanta autoturismele care nu pot fi considerate prietenoase cu mediul, precum si a vinietei antipoluare, sunt in situatia de a lua o decizie. Decizia se va transforma in hotarare de Consiliu General in luna martie. Decizia este, desi cu sufletul neimpacat, dar din respect pentru cetatenii care mi-au scris, de a renunta la vinieta antipoluare”, a spus Firea.

Totodata, ea a precizat ca vinieta va fi anulata, insa „proiectul mare Oxigen va merge in continuare”.

Totodata, Gabriela Firea a cerut ajutor de la Guvern pentru combaterea poluarii in Capitala.

„Ne vom intensifica presiunea legitima asupra Guvernului pentru a finaliza centura ocolitoare a Capitalei. Fara finalizarea centurii, nu putem afirma ca avem un oras in care am luptat intr-adevar cu poluarea”, a mai spus Firea.

VIDEOCLIPUL ZILEI