Gabriela Firea renunta la Taxa Oxigen: "Din respect pentru cetatenii care mi-au scris"

Gabriela Firea a anuntat ca Primaria Capitalei renunta la taxa Oxigen, care ar fi impus taxe masinilor poluante si ar fi interzis circulatia acestora in centrul Bucurestiului.

Gabriela Firea renunta la Taxa Oxigen

 

Decizia a fost luata in urma unui sondaj realizat de primar pe Facebook. Cei mai multi bucuresteni si-au exprimat nemultumirea fata de aceasta taxa.

„Cele doua declaratii video pe care le-am postat au insumat peste 2,5 milioane de vizualizari, cele mai multe, 60 – 70% din Bucuresti si Ilfov. 90% se exprimau in defavoarea vinietei. Au fost depuse 430 de plangeri prealabile din partea unor persoane fizice si juridice”, a spus Gabriela Firea. Intr-o conferinta de presa.

„In fata unui asemenea val de respingere a unei astfel de masuri care a fost luata in intreaga Europa, aceea de a restrictiona in zona intens poluanta autoturismele care nu pot fi considerate prietenoase cu mediul, precum si a vinietei antipoluare, sunt in situatia de a lua o decizie. Decizia se va transforma in hotarare de Consiliu General in luna martie. Decizia este, desi cu sufletul neimpacat, dar din respect pentru cetatenii care mi-au scris, de a renunta la vinieta antipoluare”, a spus Firea.

Totodata, ea a precizat ca vinieta va fi anulata, insa "proiectul mare Oxigen va merge in continuare".

Totodata, Gabriela Firea a cerut ajutor de la Guvern pentru combaterea poluarii in Capitala.

„Ne vom intensifica presiunea legitima asupra Guvernului pentru a finaliza centura ocolitoare a Capitalei. Fara finalizarea centurii, nu putem afirma ca avem un oras in care am luptat intr-adevar cu poluarea”, a mai spus Firea.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter