Gabriela Firea introduce vinieta pentru Bucuresti. Cat va costa si ce masini nu mai au voie sa circule in Capitala

Gabriela Firea a anuntat ca intentioneaza sa introduca o noua vinieta pentru soferii care doresc sa circule pe strazile Capitalei cu masini ce nu sunt inmatriculate in Bucuresti sau Ilfov.

firea introduce vinieta in bucuresti

Primarul Capitalei a propus Consiliului General un proiect de lege prin care se va impune o vinieta speciala pentru intrarea in Bucuresti, pentru masinile din alte judete.

Pentru a putea intra in Bucuresti cu un autoturism inmatriculat in alt judet, soferii vor fi nevoiti sa scoata din buzunare 10 lei pe zi sau 1.900 lei pe an.

„Pentru ca traficul rutier intens este printre principalele motive care determina valori record de poluare - in ultimii zece ani numarul masinilor care circula prin Bucuresti s-a dublat -, propun un proiect de hotarare dupa modelul altor capitale europene, care instituie vinieta electronica pentru circulatia rutiera din Bucuresti pentru autoturismele inmatriculate in alte orase sau state, dar si pentru autoturismele poluante din Bucuresti sau Ilfov, care tranziteaza zona centrala a Capitalei.Acest proiect se va afla in dezbatere publica 45 de zile. Asteptam parerile si sugestiile dvs, pentru ca impreuna sa dam o sansa bucurestenilor sa respire un aer curat! Sa luptam impreuna pentru oxigenul Capitalei!”, a precizat conducerea primariei.

Totodata, masinile cu norma de poluare Euro 1 si Euro 2 nu vor mai avea voie in centrul Capitalei. Autoturismele vor fi monitorizate de 58 de camere pentru zona centrala si 146 de camere pentru restul orasului.

Circulatia autovehiculelor in zonele restrictionate, fara achizitionarea vinietei, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 la 2.000 lei. Proiectul de lege a fost lansat in dezbatere publica si va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2020.

Videoclipul zilei
CONDUS SPORTIV - DE CE NU ESTE BUN PENTRU MASINA TA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter