Fabrica Skoda in Romania? Anuntul facut de un oficial Volkswagen

Romania ar fi fost luata in vizor de Volkswagen pentru construirea unei fabrici Skoda, in cautarile grupului pentru extinderea capacitatii de productie.

Jürgen Stackmann, unul dintre cei 11 membri ai boardului de conducere al Volkswagen, a declarat in cadrul unui interviu despre optiunile companiei pentru constructia unei noi fabrici. El a precizat ca Romania "a fost scanata", fara sa ofere insa mai multe detalii.

„Romania sigur a fost scanata. Nu stiu sa va spun daca a fost vreodata pe o lista scurta, pentru ca nu eu ma ocup de partea de productie si extindere a business-ului, insa pot sa spun sigur ca a fost scanata. (…) Avem o relatie foarte buna cu Romania si cu furnizorii de acolo. S-au dovedit parteneri de incredere, ceea ce e important. (…) Sunt convins ca ne sunt expediate din Romania componente sau tehnologii inclusiv pentru cele mai moderne masini ale noastre, cum este ID.3”, a declarat Stackmann.

Acesta a precizat insa ca doua tari luate in considerare sunt Bulgaria si Turcia.

"Nu stiu tot parcursul discutiilor si negocierilor, cert e ca urmeaza sa decidem intre Bulgaria si Turcia. Decizia nu a fost inca luata, dar se va intampla curand”, a explicat Stackmann.

Potrivit unor surse citate de Bloomberght, compania ar fi ales deja si noua fabrica Skoda va fi deschisa in Turcia, in 2022.

 

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter