'Eu nu iau handicapati in masina'. O fetita cu autism a fost data jos dintr-un taxi, in Bucuresti

Taxi Fetita Autism

Si totusi… se intampla in Romania… Catinca, o adolescenta de 17 ani, care sufera de autism, a fost discriminate de un sofer de taxi si data jos din masina pe motiv ca… “nu duce handicapati cu masina”.

Catalin Rizea, tatal adolescentei a relatat cele intamplate pe pagina lui de Facebook. Un sofer de taxi al companiei Meridian, a dat-o jos din masina pe Catinca, insotita de doi tutori.

Vestea buna e ca cei de la Meridian s-au autosesizat dupa postarea barbatului si si-au cerut scuze, cu mentiunea ca vor lua masuri, deoarece toate cele intamplate sunt inacceptabile si inumane.

Dupa cum era de asteptat, postarea barbatului a starnit revolta pe mediile de socializare si toate persoanele si-au expiramat solidaritatea fata de parintii fetitei care sufera de autism.

Iata postarea barbatului: „"B-42-GMY, Meridian. Soferul a dat-o jos din taxi pe Catinca (insotita de doi tutori). Argumentul: nu duce handicapati cu masina.
Am reclamat.

Update: am fost sunat de un domn din conducerea Meridian #taximeridian. Si-a exprimat regretul si m-a asigurat ca ia masuri (se discuta cu soferul si firma contractanta).

Update 2: cei din conducerea de la #taximeridian mi-au telefonat din nou. Am convingerea ca inteleg foarte clar ca ce s-a intamplat este inacceptabil si inuman. Vor lua o pozitie ca atare si pe pagina lor de facebook. Apreciez si multumesc.”

"Catalin, ma tem ca ai reclamat degeaba. Doar solidaritatea oamenilor care se impotrivesc acestor scursuri ale societatii poate sa duca la schimbarea lucrurilor. Te-as sfatui să te adresezi si CNCD (poate singura instituție publica ptr. care am tot respectul, stiind si ce oameni sunt acolo), dar nu stiu daca scursurile de care zic isi vor schimba atitudinea dupa vreo decizie a CNCD. Cred ca doar o lege in baza careia sa se ajunga pană la ridicarea licentei poate combate marlania astora", comentat o persoana la postarea barbatului.

"Cred ca n-ar trebui sa te multumesti cu "se discuta cu...". Daca nu primesti informatii despre sanctiuni ferme, cazul trebuie transmis CNCD".

"Situatia cu soferul ala de la Taxi Meridian, care a dat jos un copil autist pe motiv ca “nu transporta handicapati” nu poate sa ramana asa. Pentru sanatatea mea cardiaca. Trebuie sa ramana fara autorizatia de sofer profesionist si sa plateasca daune. Catalin Rizea, hai! ANPC, Meridian, Instanta. Particip financiar, susÅ£in si semnez. Nu trebuie sa mai toleram toate animalele printre noi".

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter