Erou in timpul liber. Sg. maj. Nicusor Vasilica Apetrei a inlaturat pericolul de explozie in timp ce se indrepta spre casa

Cand esti salvator prin vocatie, nu poti sa stai deoparte nici in timpul liber. Este si cazul sergentului major Nicusor Vasilica Apetrei din cadrul Detasamentului de Pompieri Dorohoi.

Erou in timpul liber. Sg. maj. Nicusor Vasilica Apetrei a inlaturat pericolul de explozie in timp ce se indrepta spre casa

Astazi dimineata, subofiterul a inlaturat pericolul de explozie la iesirea din localitatea suceveana Zvoristea. Nicusor a iesit din tura si se indrepta spre casa, la Suceava, cand a observat pe partea dreapta a drumului un autoturism care ardea pe jumatate.

Fara sa stea pe ganduri, colegul nostru a oprit si a cerut un stingator. Si pentru ca proprietarul masinii i-a spus ca aceasta era alimentata cu gaz, subofiterul a luat masuri de indepartare a tuturor autoturismelor care erau oprite in zona, dar si a oamenilor.

Daca nu ar fi intervenit, consecintele acestui eveniment puteau fi tragice.

In acelasi timp, a ajuns la fata locului si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din localitate, cu o autospeciala cu apa si spuma. Folosind o teava de stingere de la autospeciala SVSU, sg.maj.

Nicusor Vasilica Apetrei a stins incendiul inainte de sosirea colegilor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al Judetului Suceava, impierdicand flacarile sa ajunga la butelia de gaz din portbagajul masinii.

Citeste si: Un Audi RS3 a luat foc si a ramas fara frane la peste 240 de km/h in timpul unor curse ilegale. Soferul si pasagerul abia au iesit din masina. VIDEO

Este pompier de mai puțin de un an 

Sg. maj. Nicusor Vasilica Apetrei practica aceasta meserie de mai putin de un an, dar a invatat cel mai de pret lucru, sa fie prezent la datorie chiar si in timpul sliber, daca situatia o impune.

A dovedit ca este un adevarat salvator de vieti, un om care a transformat profesia in vocatie, care demonstreaza cetatenilor ca pompierii sunt alaturi de ei nu numai atunci cand isi desfasoara misiunile specifice serviciului, ci si in afara acestui, cu aceeasi abnegatie, curaj si devotament, motiv pentru care il asiguram de intreaga noastra pretuire si respect!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter