Epidemia de coronavirus schimba regulile transportului de marfuri. Cate ore pe zi au voie sa conduca soferii

Criza provocata de epidemia de coronavirus i-a facut pe oficialii europeni sa regandeasca regulile aplicate soferilor de camioane.

In plina pandemie de coronavirus, rolul soferilor de camioane a devenit unul extrem de important. De ei depinde alimentarea intregului continent, iar in acest sens oficialii europeni au decis sa schimbe putin regulile, astfel incat transportatorii sa poata acoperi o arie cat mai mare.

Astfel, soferii de camioane pot conduce pana la 11 ore pe zi, cu doua mai mult decat prevede legea. Se pastreaza insa obligativitatea de a face o pauza de la condus de cel putin 45 de minute. In acest caz, pauza trebuie sa fie facuta dupa cinci ore si jumatate de condus, si nu la patru ore si jumatate, cum era pana acum. In urma acestor modificari, si timpul repaosului zilnic a scazut, de la 11 la 9 ore.

Noile prevederi se aplica soferilor care fac transport national sau international de marfuri si sunt valabile pana la data de 16 aprilie. Este posibil insa ca aceste regula sa fie prelungita, in functie de raspandirea epidemiei de coronavirus, scopul fiind acela ca lantul aprovizionarii cu produse esentiale sa nu fie intrerupt.

In contextul noilor reguli, Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier din Romania le-a recomandat soferilor sa nu conduca atunci cand sunt obositi, indiferent de presiunile care sunt exercitate asupra lor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter