Efectul neasteptat al pandemiei de coronavirus. Numarul de accidente rutiere a scazut cu 75%

Politia romana a dat publicitatii un raport in care se arata ca epidemia de coronavirus a avut un impact pozitiv asupra numarului de accidente rutiere.

Restrictiile rutiere impuse de autoritati din cauza epidemiei Covid-19 a dus la o scadere spectaculoasa a numarului de accidente rutiere. Era si de asteptat acest lucru, in conditiile in care tot mai putine masini circula pe strazi. In plus, a crescut si numarul de echipaje de politie prezente pe strazi, ceea ce ii face si mai atenti pe soferi.

Potrivit unui raport publicat de Politia rutiera, in ultima saptamana din luna martie au fost inregistrate doar 27 de accidente rutiere, o scadere de 72 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. In 2019, tot in ultima saptamana a lunii martie, au fost inregistrate 99 de accidente. In aceeasi statistica, politistii arata faptul ca, pe 30 martie, nicio persoana nu si-a pierdut viata pe strazile Romaniei. Asta in conditiile in care tara noastra era pe primul loc in Europa la numarul de decese, raportat la un milion de locuitori.

Reducerea numarului de accidente este doar unul dintre efectele pozitive ale epidemiei de coronavirus. Un alt efect este cel al reducerii semnificative a polurii in marile orase.

Pandemia care a pus pe jar intregul mapamond au dus si la o scadere spectaculoasa si a celorlalte infractiuni. La capitolul furturi, cifrele au scazut la jumatate fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce, la capitolul distrugeri, au fost cu aproape 40 de procente mai putine infractiuni.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter