UPDATE | Efectele fenomenului 'freezing rain': 1800 de copaci doborati, 221 de masini avariate

Masini avariate

Fenomenul freezing rain a dat peste cap Romania. Cifrele sunt de-a dreptul alarmante doar daca ne uitam peste statisticile din Bucuresti si Ilfov. La nivel national, situatia este si mai grava.

UPDATE | Desi tara noastra a iesit de sub avertizarea de vreme rea, autoritatile continua sa adune cifrele dezastrului. Ploaia inghetata, zapada si vantul au produs efecte in 18 judete din intreaga tara si in municipiul Bucuresti. S-au degajat 1.752 copaci, 26 stalpi de electricitate si 80 cabluri electrice, fiind afectate 221 autoturisme. In plus, au fost deblocate mai multe autoturisme in care se aflau 52 de persoane.

S-au produs efecte ale vremii in judetele Arad, Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Mehedinti, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vaslui si Valcea.

De asemenea, s-a actionat pentru acordarea asistentei medicale la doua persoane ranite de crengi desprinse din copaci si la doi pacienti pentru care a fost necesara interventia autospecialelor de deszapezire si a senilatelor ISU pentru deblocarea cailor de acces si transportul acestora la ambulanta.

--------------------

Stirea initiala: Peste 960 de interventii au avut pompierii din Bucuresti si Ilfov in ultimele douazeci de ore, majoritatea pentru indepartarea copacilor cazuti pe carosabil. In municipiul Bucuresti s-a intervenit pentru degajarea a 740 copaci, 10 stalpi si 3 cabluri electrice cazuti pe carosabil. Peste 120 de masini au fost avariate, iar in prezent mai sunt de solutionat opt sute de solicitari. Pompierii sunt sprijiniti de membrii Asociatiei Rescue 4x4, care intervin cu mijloace proprii.

Dupa 20 de ore de efort sustinut, peste 960 de solicitari au fost solutionate, in Bucuresti si Ilfov. In urma indepartarii copacilor prabusiti sub greutatea ghetii ies la iveala pagube materiale insemnate: peste 120 de autoturisme avariate”, au transmis, sambata, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov.

Capitala se afla in continuare, pana duminica la ora 10.00, sub cod galben de polei cu depuneri semnificative de gheata.

MAI a anuntat ca in cursul zilei s-au semnalat efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase la nivelul a 16 judete.

Efectivele MAI si autoritatile locale au intervenit pentru deblocarea a 31 autovehicule cu 42 de persoane, degajarea a 810 copaci, 13 stalpi de electricitate si a 3 cabluri electrice, fiind afectate 55 autoturisme, precum si in alte situatii de risc”, a transmis MAI.

De exemplu, in judetul Arad, pe DJ 709D, s-a intervenit cu trei utilaje de la autoritatile locale pentru deblocarea a 30 autoturisme cu aproximativ 40 persoane care nu au mai putut inainta din cauza zapezii.

In judetul Mehedinti, circulatia feroviara pe magistrala 900 a fost temporar intrerupta intre statiile Valea Alba si Drobeta Turnu Severin din cauza unor copaci cazuti pe firele de contact. Trenurile au avut intarzieri, transbordarea calatorilor fiind facuta cu ajutorul unei locomotive Diesel intre localitatile Drobeta - Turnu Severin si Balota.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter