Dupa interzicerea Uber, taximetristii cer si interzicerea trotinetelor electrice: "Vara asta o sa facem foamea"

Taximetristii vor interzicerea trotinetelor electrice

Taximetristii se revolta din nou. De aceasta data, impotriva trotinetelor electrice! Dupa ce Guvernul a anuntat ca pregateste reglementarea aplicatiilor pentru transportul alternativ, soferii masinilor galbene se indeamna unii pe altii la boicot.

Pe forumuri si grupuri de Facebook, taximetristii pregatesc strategiile pentru boicotarea tuturor mijloacelor de transport alternativ. Pe langa Uber, Bolt si Clever, a mai aparut un inamic - trotineta electrică. Un taximetrist bucurestean le cere colegilor sa declanseze atacul.

Ori ne ducem la Guvern iara, ori ma duc si ma apuc sa le arunc in Dambovita”, a scris barbatul furios pe grupurile de taximetristi. Motivul revoltei este ca cei de la companiile care inchiriaza astfel de mijloace de transport (Lime, Wolf-E si Flow) il lasa fara serviciu: „Trotinetele astea ne iau toti clientii. Iarna ne-om mai descurca cumva, dar vara asta o sa facem foamea”.

Pe „Clubul taximetristilor”, soferul a oferit si explicatii pentru indemnul lui la protest: „Eu stau jumatate de zi si imi vad toata clientela pe trotineta cum merge sa bea bere artizanala. (...) Ei dau 30 de lei pe ora, in loc sa imi dea mie, e de doua ori mai scump ca la noi si n-au nici conditii, ii bate sorele in cap”. Mesajul integral al taximetristului poate fi citit in galeria foto de mai sus.

In ceea ce priveste companiile de ride-sharing, Guvernul a promis inca de la finele lunii martie ca, in trei saptamani, va adopta o ordonanta de urgenta care sa reglementeze serviciile de transport alternativ, precum Uber, Bolt sau Clever. Cu toate acestea, executivul nu a reusit sa inainteze proiectul pentru aprobare nici la momentul actual.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter