Doua familii de irakieni, prinse la scurt timp dupa ce intrasera ilegal in tara

Politistii de la punctul de frontiera Oravita, judetul Caras-Severin, au prins la frontiera cu Serbia cinci cetateni din Irak.

Vineri seara, in jurul orei 19.30, polistii de frontiera din Oravita, judetul Caras-Severin, au descoperit un grup de cinci migranti, care trecusera ilegal frontiera dinspre Serbia. Cei cinci au fost decoperiti in localitatea Mercina, din apropierea granitei cu Serbia.

"Intrucat nu isi justificau prezenta in zona de frontiera, persoanele in cauza au fost duse la sediul Politiei de Frontiera Oravita pentru cercetari. In cadrul verificarilor preliminare s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetateni din Irak, doi barbati si doua femei, cu varste cuprinse intre 19 si 28 de ani, precum si un copil in varsta de 1 an. La cercetari”, se arata in comunicat.

Migrantii prinsi au declarat ca au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania, cu intentia de a ajunge in Germania.

Politistii de frontiera fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat si incearca sa descopere acum cine a fost carausul care i-a adus in Romania. Migrantii au declarat ca nu il cunosteau pe caraus, pe care l-au angajat in Serbia, dintr-o localitate din apropierea granitei. Irakieni vor fi predati la Centrul de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil Timisoara.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter