Dispare permisul de conducere? Se intampla mai repede decat ne asteptam

Intr-un viitor nu foarte indepartat, un computer de bord va conduce masina in locul nostru.

Dispare permisul de conducere

Masinile autonome sunt inca abia in faza de testare, dar producatorii se pregatesc pentru momentul cand vor fi puse in vanzare.

Masina viitorului, care a inceput deja sa fie dezvoltata inca de pe acum, este independenta (automata), electrica, conectata la internet si ofera diferite servicii, in conditiile in care foarte multi dintr noi ne petrecem relativ mult timp in masina.

 

Automobilele vor obtine „permisul de conducere”

Suna destul de “SF “ faptul ca in curand vom putea sa vedem pe strazi masini care conduc singure, fara ajutorul celor aflati la volan.

Pana atunci, expertii sunt de parere ca exista cel putin trei aspecte care trebuie puse la punct: raspunderea in cazul unui accident provocat de un vehicul autonom, accesul la datele stocate in computerele masinii si procedura de autorizare pentru intrarea in circulatie a vehiculelor autonome, dupa efectuarea unor teste riguroase.

„Oamenii au capacitatea de a invata rapid sa manipuleze si sa exploateze mediul existent. Ce se va intampla intr-un oras cand oamenii vor invata ca toate AV-urile sunt intotdeauna programate sa se opreasca, sa nu treaca peste oameni? Cu siguranta, oamenii vor profita de aceasta situatie si vor umbla fara teama printre masini, stiind ca nu exista nicio amenintare din partea vehiculelor autonome care se apropie. Ca reactie, AV-urile se vor opri. Inmultiti acest scenariu de mii de ori pentru un oras si imaginati-va blocajele de trafic care ar putea aparea", a explicat inginerul Marius Damachi, seful Departamentului Omologari de Tip din cadrul Registrului Auto Roman, potrivit evz.ro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter