Discutii la nivel inalt despre o noua taxa auto. Ce a spus ministrul Mediului

In aceeasi zi in care Gabriela Firea a anuntat ca renunta la proiectul "Oxigen", oficialii statului au facut declaratii despre o posibila noua taxa auto.

Ideea unor eventualele incasari de pe urma unei taxe auto le surade guvernantilor, care nu exclud ca in curand sa se ia o decizie in acest sens. Ministrului Mediului, Costel Alexe, a declarat ca este exclus ca noua taxa auto sa intre in vigoare in cursul acestui an, dar ne putem astepta la ea din 2021.

Ministrul a declarat ca o taxa auto este necesara pentru a incetini ritmul inmatricularilor de masini la mana a doua, dar e nevoie de o consultare publica, cu societatea civila, dar si o discutie cu Comisia Europeana.

„S-a tot discutat de taxa auto, de impozit. Am declarat ca pentru acest an, Guvernul Romaniei nu ia in calcul acest lucru, dar in viitor, dupa ce vom face consultare publica cu societatea romaneasca si vom avea corespondenta cu Bruxelles-ul, vom vedea ce facem. Toate taxele introduse din 2007 pana astazi n-au fost tocmai cuser. Eu cred ca astazi solutia in Romania este electricul si transportul public in comun. Si eu sunt rezident in Bucuresti de vreo opt ani de zile, navetist Iasi – Bucuresti, si spun ca transportul public in comun mi s-ar parea cea mai eficienta si relaxanta modalitate”, a afirmat Alexe, citat de Agerpres.

De la eliminarea vechii taxe, in 2017, numarul masinilor mai vechi de 10 ani, aduse din strainatate, au inundat piata auto romaneasca. Aproape un milion de masini second-hand au fost inmatriculate de atunci la noi in tara.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter