Dezvaluiri: cum a refuzat PSD o finantare europeana pentru autostrada Iasi-Tg. Mures. "Trebuie sa vorbesc cu Liviu"

Un nou scandal care vizeaza guvernarea PSD a iesit acum la iveala.

Europarlamentarul Corina Cretu a dezvaluit ca, in 2017, cand era comisar european, i-a spus ministrului Transporturilor Lucian Sova ca sunt bani europeni pentru studiul de fezabilitate la autostrada Iasi-Targu Mures, insa acesta i-a răspuns: “Trebuie să vorbesc cu Liviu“ (n.r. - Dragnea).

Corina Cretu si-a inceput discursul cu un atac voalat la adresa guvernari PSD, despre care a declarat ca a facut un rau imens tarii pe plan extern, iar acest lucru a dus la decredibilizarea Romaniei pe mai multe planuri. Europarlamentarul Pro Romania a povestit un episod petrecut in 2017, cand, in calitate de comisar european, a discutat in biroul sau de la Bruxelles cu ministrul de atunci al Transporturilor Lucian Sova pe tema autostrazii Iasi-Targu Mures.

“La mine in birou, am martori, i-am spus ca anul viitor va fi Anul Centenar, hai sa facem un gest simbolic. Avem inca cinci miliarde de euro la dispozitie pentru infrastructura de transport. Nu putem finanta totul, dar macar sa pornim studiul de fezabilitate pentru autostrada Targu Mures-Iasi-Ungheni. Hai sa facem un gest si apoi din 2021 sa incepem constructia in exerciţiul financiar viitor. Toata lumea a ramas socata de raspunsul ministrului, care a spus “Nu stiu, trebuie sa vorbesc cu Liviu“. Asa mi s-a intamplat cu toate lucrurile. Nimeni nu a avut curajul sa ia o decizie“, a declarat europarlamentarul Corina Cretu.

La randul sau, Lucian Sova nu i-a ramas dator europarlamentarului Pro Romania, pe care il acuza de ipocrizie si nepricepere. ”Atat cat am fost ministru al Transporturilor in 2017, tot atata minte si pricepere are doamna Cretu la fonduri europene si altele”, a spus Sova.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter