Dezastru la Ford! Anunt pentru angajati: 7000 de locuri de munca vor fi desfiintate

Ford face disponibilizari la nivel mondial

Concedieriile vor fi facute pana la sfarsitul lunii august, iar anuntul a fost facut astazi de mai marii companiei de peste Oceanul Atlantic. Mii de oameni vor rămâne fara loc de munca in aceasta vara, intr-o actiune fara precedent, care are un singur scop. Intr-un comunicat de presa emis in urma cu putin timp, factorii dezicionali ai uzinelor au declarat ca prin aceasta mutare, Ford va economisi peste 600.000.000 de dolari in fiecare an.

Intr-un email pe care Jim Hackett, directorul general Ford, l-a transmis tuturor angajatilor, acesta i-a informat ca disponibilizarile vor incepe rapid si vor fi inclusi atat persoanele care vor sa plece de bunavoie, cat si cele care vor fi obligate in urma deciziei luate de board-ul companiei.

”Pentru a reusi in aceasta industrie competitiva si a pozitiona Ford pentru a castiga intr-un viitor care se schimba rapid, trebuie sa reducem birocratia, sa dam putere managerilor, sa acceleram procesul decizional, sa ne concentram pe cele mai valoroase activitati si sa reducem costurile”, a scris Hackett in mail-ul de instiintare catre angajati.

Disponibilizarile nu sunt valabile doar pentru angajatii din Statele Unite, ci si de pe celelalte continente, unde Ford isi desfasoara activitatea, respectiv, Europa si America de Sud. Nici angajatii din Rusia nu pot sta linistiti dupa anunt si, cel mai probabil vom asista si aici la concedieri.

Producatorul auto a semnat totodata un acord cu Volkswagen pentru a colabora in domeniul vehiculelor comerciale van si camionetelor pickup. Companiile mai negociaza o alianta mai larga pentru dezvoltarea de vehicule electrice si autonome.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter