Dezastru in autobuzele STB. Conditii inumane pentru calatori: "Unele au luat foc in timp ce se aflau pe traseu"

Autobuze STB fara aer conditionat

Pentru bucurestenii, care prefera sa se deplaseze folosind mijloacele de transport in comun de suprafata, venirea anotimpului cald, reprezinta un adevarat cosmar, multe dintre autobuzele si tramavaiele aflate in circulatie fiind adevarate bombe pe roti. Desi in ultimii ani s-a incercat schimbarea din mers a parcului auto STB, problemele sunt departe de a fi rezolvate in totalitate si acest lucru este confirmat de angajati ai societatii de transport din capitala, acestia plangandu-se de starea unora dintre autobuze sau tramvaie.

Daca noile achizitii ale primariei ofera calatorilor conditii decente, multe dintre mijloacele de transport vechi au probleme reale si devin periculoase pentru cei care le folosesc. Lipsa aerului conditionat din multe masini este una dintre motivele de revolta ale oamenilor, care sunt nevoiti sa parcurga distante foarte mari in adevarate saune pe roti. 

Pentru ca unele autobuze au peste 30 de ani vechime, instalatiile de aer conditionat sunt defecte si imposibil de reparat: „Anul trecut au promis ca vor face aerul conditionat functional la toate, chiar si la cele care sunt prevazute si ne regasim in aceeasi situatie: nu sunt functionale. Le repara si functioneaza cel mult 30, apoi intra iar in reparatii. Avem probleme reale. Unele au luat chiar si foc”, declara zilele trecute Valer Ciobanescu, presedintele Sindicatului Soferilor din STB, reporterilor ProTv.

Ieri, primarul general al Capitalei a anuntat ca fost semnat contractul pentru achizitionarea a inca 100 de autobuze si 80 de tramvaie, care sa corespunda normelor europene si sa le ofere bucurestenilor conditii decente de transport, insa chiar si asa problemele nu vor fi rezolvate in totalitate, iar unii dintre soferi sau vatmani vor continua sa circule cu usile deschise pentru ca oamenii sa nu se sufoce in mijloacele de transport in comun din capitala Romaniei. 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter